• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 30º C
  Craiova 33º C
  Galati 34º C
  Iasi 31º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.6590 LEI
  1 USD = 4.0854 LEI
  1 GBP = 5.2228 LEI
  1 CHF = 4.1212 LEI
  1 HUF = 1.4409 LEI
  1 BGN = 2.3821 LEI
  1 JPY = 3.6817 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD-ALDE pentru legile justiţiei

19 Iulie, 16:29

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că România este într-o situaţie delicată din cauza modului în care coaliţia majoritară PSD-ALDE a legiferat, "într-un mod lipsit de transparenţă".

iohannis

"Calitatea este proastă, iar rezultatul e foarte îngrijorător" în privinţa justiţiei, a mai spus şefului statului. Klaus Iohannis a mai anunţat că a epuizat toate căile de atac legate de Legea 304 privind organizarea judiciară şi că este obligat prin Constituţie să o promulge, dar că în ceea ce priveşte legea 303 privind statutul procurorilor şi judecătorilor va sesiza CCR cu solicitarea fermă de a ține cont de opiniile Comisiei de la Veneția.

"Legile Justiției au devenit cel mai dezbătut subiect public de când PSD a venit la guvernare. Suntem într-o situație delicată. Și asta din cauza modului în care coaliția majoritară a știut să legifereze într-un mod lipsit de transparență. Au legiferat cum au dorit și, cum am spus și acum câteva zile, legiferează prost. Calitatea este proastă, iar rezultatul e foarte îngrijorător. Am reuşit până acum să ferim legile justiţiei de cele mai nocive modificări. Legile adoptate au fost supuse controlului constituţional şi au fost găsite diferite neconcordanţe. Asupra acestor legi s-a pronunţat şi Comisia de la Veneţia. Arată fără echivoc că modificările afectează independenţa sistemului de Justiţie", a spus Klaus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: