• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 32º C
  Galati 30º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.6562 LEI
  1 USD = 3.9954 LEI
  1 GBP = 5.2019 LEI
  1 CHF = 4.0019 LEI
  1 HUF = 1.4298 LEI
  1 BGN = 2.3807 LEI
  1 JPY = 3.5534 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova

28 Septembrie, 19:53

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

iohanniscandru

Convorbirile dintre cei doi au inclus un schimb de vederi asupra aspectelor de actualitate ale agendei de cooperare dintre România și Republica Moldova, cu accent pe realizarea proiectelor de interconectare în domeniul energetic, asupra cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, asupra evoluțiilor interne din această țară, respectiv asupra dezvoltărilor în reglementarea dosarului transnistrean.

Președintele Klaus Iohannis, evocând inclusiv întâlnirea substanțială recentă cu Prim-ministrul Republicii Moldova din marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale ONU, a confirmat sprijinul continuu şi puternic al României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, evidențiind importanța aplicării consecvente a reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, astfel încât să aducă beneficii directe, concrete, cetățenilor săi.

Președintele României şi înaltul oficial de la Chișinău au accentuat prioritatea pe care o dobândesc în actualul context progresele concrete în domeniile reformei justiției și administraţiei publice. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a încurajat realizarea în termenele stabilite a proiectelor energetice, care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spațiul energetic european și piața comunitară, consecvent obiectivelor integrării economice a Republicii Moldova.

La rândul său, Președintele Parlamentului Republicii Moldova a adresat mulțumiri pentru sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv pentru acordarea recentă a celei de a treia tranșe a împrumutului rambursabil de către țara noastră. Totodată, Andrian Candu a evidențiat importanța continuării proiectelor bilaterale cu impact direct în ce privește îmbunătățirea calității regimului de trai al cetățenilor Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a relevat, de asemenea, importanța pe care actuala guvernare de la Chișinău continuă să o acorde procesului de reforme, cu accent pe domeniile administrației centrale de stat și al justiției și a subliniat prioritatea implementării Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, amintind eforturile în domeniul integrităţii, inclusiv privind crearea Agenţiei Naţionale de Integritate. Totodată, înaltul oficial a informat asupra măsurilor necesare din partea Republicii Moldova pentru realizarea în termenele convenite a interconectărilor energetice, cu accent pe proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, a cărui finalizare, alături de interconectările liniilor de electricitate, este esenţială pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: