• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis: Pentru pensii nu au fost prevăzuţi destui bani şi vor trebui alocaţi la rectificare

26 Noiembrie, 14:29

Preşedintele Klaus Iohannis a relatat marţi ce a discutat luni cu premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni. Printre subiecte, au fost rectificarea bugetară şi plata pensiilor şi salariilor. Despre pensii, preşedintele spune că Guvernarea PSD nu a prevăzut destui bani în buget şi acest lucru trebui îndreptat la rectificare.

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, după întâlnirea cu premierul şi ministrul de Finanţe, că Guvernarea PSD nu a prevăzut destui bani pentru pensiile majorate, iar aceşti bani vor trebui prevăzuţi la rectificarea bugetară.

"Ieri am avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu. Am discutat despre rectificarea bugetară şi salariul minim. Din păcate, va trebui să constatăm că deficitul va trece de 4%. Anumite cheltuieli trebuie făcute. Pentru pensii nu au fost prevăzuţi destui bani şi vor trebui alocaţi la rectificare. Rectifcarea este obligatorie. Creşterea salariului minim este o necesitete şi se va realiza", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că problema deficitului bugetar va persista şi la anul.

"Am discutat şi despre bugetul 2020. Nu ştiu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3% Trebuie să fim realişti: guvernele de până acum au promis majorări, ele nu trebuie neglijate. Dar trebuie şi un program de investiţii. Ecuaţia este dificilă", a mai spus Iohannis.

Ministerul Finanțelor a pus marți în dezbatere publică proiectul de OUG pentru rectificare bugetară. Se taie bani de la Educaţi şi Transporturi şi se dau la primării, Sănătate şi Muncă.

Deficitul bugetar ar putea ajunge la 4,3% din PIB în acest an, în condiţiile încetinirii creşterii economice şi a reducerii veniturilor bugetului general consolidat cu 18,36 miliarde lei, potrivit unui proiect de Ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, publicat marţi de Ministerul Finanţelor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: