• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis: Măsurile luate de autorităţi au fost corecte

25 Noiembrie, 20:31

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, că sănătate românilor este pe primul loc, iar orice relaxare prematură periclitează rezultatele obşinute în lupta cu pandemia COVID-19.

klaus iohannis

El a precizat că măsurile luate de autorităţi au fost corecte, în contextul în care de câteva zile se constată intrarea pe un palier, iar tendinţa este de scădere în privinţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Klaus Iohannis a subliniat că nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. ”În ceea ce privește un eventual lockdown: nu există nicio intenție, eu nu intenționez să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Repet aceste lucruri pentru că sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se promoveze cu știri false. Abordarea de până acum s-a dovedit a fi una corectă și vom continua să impunen carantină locală sau zonală.

Trebuie să luptăm în continuare cu acest virus pentru că prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus, este o presiune prea mare asupra ATI. Medicii fac eforturi supraomenești pentru a salva vieți în fiecare zi”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a a declarat că, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Raed Arafat, s-au analizat cu precădere măsurile privind carantina zonală şi a cerut INSP o analiză privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate, datele relevând că din 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a evoluţiei infecţiilor. Iohannis a spus că nu se poate spune că virusul a fost învins şi a precizat că restricţiile rămân în vigoare.

"Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor”, a declarat preşedintele, care a prezentat grafice care indică evoluţia îmbolnăvirilor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute.

De ce este nevoie de carantinarea în localități? Reduce mobilitatea. Se vede pe grafic că de când începe carantinarea, la o săptămână, începe să scadă numărul de cazuri. Asta se remarcă la Sibiu și Baia Mare”, a afirmat preşedintele.

Fără carantină în Capitală

Klaus Iohannis a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că Bucureștiul nu este în pericolul de a fi carantinat, deși rata de infectare a ajuns de 6,62 la mie.

Carantinarea se poate lua în considerare local când punctajul devine foarte mare. Am întrebat unde stăm și, pentur București, încă nu s-a ajuns din fericire la un număr de puncte care face probabilă carantinarea. Acum, despre București nu se discută carantinarea”, a explicat Klaus Iohannis.

Iohannis se declară pro-vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că este ”pentru vaccinare” şi, dacă se consiceră că exemplul său ar putea încuraja vaccinarea anti-COVID se va vaccina în momentul în care va exista un vaccin.

El a fost întrebat în conferinţa de presă dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu, în momentul în care va exista un vaccin anti-COVID şi a afirmat: ”Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere. Cum să nu? Nu am nicio problemă cu asta”.

Şeful statului a precizat că este ”pentru vaccinare”. ”Eu sunt pentru vaccinare dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare”, a mai declarat Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: