• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3688 LEI
  1 GBP = 5.8169 LEI
  1 CHF = 4.7466 LEI
  1 HUF = 1.3660 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8620 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis: Lucrurile la noi au fost gestionate bine. Nu ne ducem către lockdown

28 Octombrie, 20:51

Întrebat dacă se va carantina România pentru o perioadă de câteva săptămâni, după ce Germania și Franța iau în calcul acest lucru, președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni, că autoritățile române au gestionat bine situația.

Iohannis

"Vedeți că aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate lucrurile au fost gestionate bine.

Chiar statele despre care vorbiți au un număr mult mai mare. Nu ne dorim acest lucru. Spun autorităților să combată eficient. Noi, fiecare cu mască, distanță, igienă, iar sistemul sanitar cu ce am discutast ieri, cu extinderea locurilor la ATI. S-a dublat acest număr. Nu ne dorim un lockdown. Deocamdată situația nu ne duce la carantină sau lockdown", a spus Klaus Iohannis.

Totodată, şeful statului a explicat faptul că în rapoartele Grupului de Comunicare Strategică el urmărește modul în care crește numărul de internări, de cazuri grave la ATI și numărul de decese.

Cu siguranță este de dorit să avem aceleași date de la toate instituțiile. Mă voi interesa să văd de ce apar aceste discrepanțe. Acum să vă explic ce trebuie să urmăriți în cadrul acestor date și ce nu. Datele prezintă flucuații mari de la o zi la alta.

Pandemia se răspândește din persoană în persoană, nu se răspândește uniform. Știm cu toții că număr de testări este diferit de la o zi la alta. Ceea ce mă îngrijorează este numărul de internări, numărul de cazuri grave și, da, numărul de decese.”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai declarat că stocurile de echipamente blocate în depozitele Unifarm vor fi folosite în viitorul apropiat. „Cu siguranţă acele ventilatoare, măşti, trebuie puse în circulaţie şi folosite unde e nevoie de ele şi sunt convins că asta se va întâmpla în viitorul apropiat”, a declarat Klaus Iohannis.

Legat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus, preşedintele a spus că „ce s-a putut face s-a făcut”. "Legat de numărul de bolnavi, suntem în pandemie şi ce s-a putut face s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovaţi”, a declarat șeful statului.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: