• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: Klaus Iohannis îl desemnează pe Nicolae Ciucă premier: „Am constatat să s-a format o majoritate solidă!”

22 Noiembrie, 14:48

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pe Nicolae Ciucă premier.

ciuca

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă PNL-PSD-UDMR și minorități. Îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament. astfe încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării și soluții pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile nesare pentru implementarea PNRR”, a declarat și Nicolae Ciucă.

UPDATE 13.20

Președintele Klaus Iohannis face declarații la ora 14.00

UPDATE 13.05

Delegația AUR a intrat la consultări.

UPDATE 13.00

Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni: ”Am spus că suntem obligați să facem reforme mai consistente, inclusiv revizuirea Constituției în câteva puncte”.

UPDATE 12.00

Au început consultările la Cotroceni, unde Iohannis a primit delegațiile PNL, PSD, UDMR și minorităților naționale. „Cred că e bine că am ajuns în faza asta, când se conturează formarea unui guvern”, le-a spus președintele liderilor partidelor care vor forma noul guvern.


Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru„, a informat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va avea consultări, de la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal, Partidul Social Democrat şi Uniunea Democrată Maghiară din România, de la ora 12,30 cu Uniunea Salvaţi România, de la ora 13,00 cu Alianţa pentru Unirea Românilor şi de la ora 13,30 cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Pe 4 noiembrie, preşedintele a anunţat că va chema partidele la consultări pentru formarea noului Guvern în momentul în care se va cristaliza o majoritate parlamentară. „Voi aştepta cu consultările formale până când, din discuţiile din partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci când această majoritate va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern”, afirma atunci Klaus Iohannis.

Duminică, după o nouă rundă de negocieri între reprezentanţii PNL – PSD – UDMR şi minorităţi, s-a convenit ca aceste formaţiuni să meargă la consultările de la Cotroceni cu o propunere unică de prim-ministru.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: