• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 24º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 32º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.8393 LEI
  1 USD = 4.2695 LEI
  1 GBP = 5.3923 LEI
  1 CHF = 4.4587 LEI
  1 HUF = 1.4046 LEI
  1 BGN = 2.4743 LEI
  1 JPY = 3.9069 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis îi cere premierului Viorica Dăncilă în avans ordinea de zi a şedinţelor de guvern

17 Decembrie, 13:46

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis luni dimineaţă o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe de guvern. În ultima vreme se vehiculează tot mai des emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

klaus iohannis

Klaus Iohannis invocă un text de lege pentru punerea la dispoziţie a ordinii de zi a şedinţelor de guvern, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

Preşedintele României

Klaus-Werner Iohannis"

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: