• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis: Îi cer domnului Bănilă de la DIICOT demisia

30 Septembrie, 22:08

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut procurorului şef al DIICOT demisia din cauza dosarului Caracal. "Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție."

Iohannis

"Au trecut deja 2 luni de la tragedia de la Caracal. Am convocat CSAT. Am cerut în mod repetat acţiuni clare. Am tras repetate semnale de alarme către cei care conduc instituţiile statului că au obligatia de a-şi exercita misiunea de a proteja cetatenii nostri.

"Totodată, am tras repetate semnale de alarmă către cei care conduc instituţiile statului că au obligaţia să-şi exercite cu maximă responsabilitate misiunea de a proteja cetăţenii ţării noastre. În condiţiile în care oamenii au aşteptarea legitimă de a fi apăraţi, este revoltător modul în care în ultima săptămână unele instituţii publice au reacţionat atât în ceea ce priveşte ancheta de la Caracal, cât şi în cumplitul caz din Dâmboviţa", a spus preşedintele.

"Am văzut reacţii întârziate, gesturi publice de a dreptul scandaloase care denotă lipsa de preocupare pentru victime şi pentru familiile victimelor. Ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal  este un exemplu de: aşa nu. Este extrem de grav că cei care conduc instituţii ale statului român girează astfel de comportamente. Este extrem de grav ce se întâmplă în cazul Caracal. Posibilii infractori sunt trataţi lejer, iar victimele sunt tratate cu brutalitate. Este eşecul guvernării PSD, careva plăti politic. Vor plăti la vot. Guvernarea care a protejat penalii şi infractorii. Mă refer şi la conducerea DIICOT. Trebuia să aducă un plus de profesionalism. Ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Accentuează lipsa de încredere a oamenilor în autoritaţi. Îi cer procurorului şef al DIICOT Bănilă să-si inainteze demisia", a subliniat Klaus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: