• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis, după vizita la primul centru drive-thru de vaccinare din București

29 Aprilie, 15:30

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ce a viziatat primul centru drive-thru de vaccinare din București, că se poate spune deja că acest demers este unul de succes pentru că ”bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare”.

Iohannis

Klaus Iohannis a vizitat primul centru de vaccinare drive-thru deschis în Capitală

Într-o scurtă declarație de presă susținută în Piața Constituției din București, acolo unde a fost amenajat centrul de vaccinare, șeful statului a dat asigurări că și în alte orașe ale țării vor exista astfel de centre de tip drive-thru, unde oamenii se pot vaccina fără programare.

„Am vizitat primul centru de vaccinare drive-thru din București, care deja, putem să spunem că este un succes. De azi dimineață, bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe centre de acest tip.

Este foarte important de știut că la aceste centre se poate prezenta oricine dorește, care este rezident la noi, deci românii, dar și cei care au reședința în România. Inclusiv românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul șederii în România pot, pur și simplu, să vină să se vaccineze”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: E extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză

În acest context, președintele a subliniat din nou că vaccinarea este singura cale de a opri pandemia de coronavirus.

”E extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se și întâmplă. Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie și îi încurajez pe toți românii să se vaccineze.

Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care, practic, nu va mai fi nevoie de  niciun fel de birocrație. Se poate merge la vaccinare pur și simplu, cum se întâmplă la acest centru drive-thru.

Sunt convins că și în București, și în țară se vor organiza noi și noi evenimente de vaccinare drive-thru, maratoane de vaccinare.

Este important să înțelegem că e nevoie de această vaccinare.

Vă doresc tuturor multă sănătate și sărbători fericite”, a mai spus Klaus Iohannis.

La centrul drive-thru din Piața Constituției se administrează vaccinul Pfizer

Centrul de vaccinare din Piața Constituției a fost deschis joi dimineață. Va funcționa zilnic în intervalul 8.00 - 20.00, va dispune de patru fluxuri, iar celor care vor alege să se imunizeze aici li se va administra serul Pfizer/BioNTech.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a dat asigurări joi că există doze suficiente de vaccin pentru toți cei care vor să se imunizeze aici.

”Este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor care poate au un program mai încărcat și le este dificil, nu știu în ce zi o să pice programarea la rapel, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână. Vedem că sunt deja câteva zeci de persoane care așteaptă la vaccinare. (...) Există suficient de multe doze, în acest moment, pentru toți cei care își doresc să se vaccineze”, a spus Andrei Baciu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: