• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis, despre criza din Orientul Mijlociu: Interesele României nu au fost direct afectate

09 Ianuarie, 19:59

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că interesele României nu au fost direct afectate în criza din Orientul Mijlociu. Şeful Statului s-a referit la cetăţenii şi militarii români.

klaus iohannis

"Amplificarea tensiunilor din Orientul Mijlocuiu au impact la nivel internaţional. Interesele României nu au fost direct afectate, ma refer inclusiv la cetaţenii si militarii romani. Romania se coordoneaza permanent cu partenerii externi. Romania a condamnat atacul asupra ambasadei SUA de la Bagdad. În context, salut ultima declaraţie a preşedintelui american. Susţinem integralitatea şi suveranitatea statului irakian", a punctat şeful statului.

Militarii noştri care sunt implicaţi în instruirea armatei irakiene au fost temporar relocaţi, unde aşteaptă calmarea acestor situaţii.

Despre dublarea alocaţiilor

"Proiectul de lege are termen de promulgare 18 ianuarie. La momentul acesta nu intenţionez să refuz promulgarea. Proiectul se află în analiza. Vorbim despre nişte sume care nu sunt prinse în buget".

Declaraţia integrală a preşedintelui

"În ultimele zile am asistat la agravarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, evoluții care afectează în mod special stabilitatea din Irak și din regiune.

Amplificarea tensiunilor nu este în interesul regiunii și nici al comunității internaționale. Instituțiile de bază ale statului irakian trebuie să poată funcționa în condiții de stabilitate și securitate, pentru a putea fi identificate soluții pașnice în beneficiul cetățenilor.

Aceste evoluții recente au un impact la nivel internațional și sunt relevante pentru securitatea Europei și a cetățenilor noștri, nu doar pentru securitatea statelor direct implicate.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: