• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis, despre blocarea PNRR de către Comisia Europeană

22 Aprilie, 13:55

Președintele Klaus Iohannis a vorbit joi despre problemele care vizează Planul Național de Reziliență și Recuperare, după ce vicepremierul Dan Barna a precizat că România nu va beneficia de fonduri europene pentru sistemul de irigaţii.

Iohannis

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia. Președintele Klaus Iohannis a precizat că dificultățile au apărut pentru că PNRR propune într-un timp foarte scurt reforme foarte ample. Șeful statului este convins că greșelile apărute vor fi corectate și că România va beneficia de cele 30 de miliarde de euro:

“Am lucrat intens și sub mare presiune, cum același lucru s-a întâmplat în toate statele din UE, să pregătim acest plan național de relansare și reziliență. Este o noutate pentru toată lumea, nu a mai existat așa ceva și în acest sens au fost de așteptat dificultățile în conturarea planului, dificultatea numărul unu constă în faptul că se doresc reforme profunde, dar în același timp, dificultatea 2, într-o perioadă scurtă, foarte limitată de timp. Avem câțiva ani la dispoziție. În mod normal, reformele nu se fac peste noapte și proiectele importante nu se realizează în 3-4 ani.

Vom fi pregătiți pentru acest plan național și vom îmbunătăți proiectele în așa fel încât să fie acceptate. Toți suntem în această situație prin noutatea și presiunea asupra noastră.

Am convocat pentru luni, o întâlnire cu responsabilii din Guvern și din alte zone care lucrează pe PNRR. Vom evalua primul feedback al Comisiei, vom îmbunătăți planul. Ministerul s eva prezenta din nou la Comisie cu planul îmbunătățit și în final va fi acceptat. Cu 30 de miliarde de euro, avem șansa de a pune în practică reforme imense care s-au tot amânat și avem șansa să facem investiții care tot din lipsa de bani nu s-au realizat”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: