• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 23º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 25º C
  Craiova 30º C
  Galati 29º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8433 LEI
  1 USD = 4.2377 LEI
  1 GBP = 5.3434 LEI
  1 CHF = 4.5111 LEI
  1 HUF = 1.3686 LEI
  1 BGN = 2.4763 LEI
  1 JPY = 3.9628 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis, declaraţii de ultimă oră despre coronavirus: "Riscul unei pandemii este ridicat"

10 Martie, 22:09

Președintele Klaus Iohannis a susţinut o declarație de presă după videoconferința cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că convocat pentru miercuri la ora 11:00 o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului implică un efort coordnat la nivel naţional şi global, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

"Am văzut cu toții decizia fără precedent luată de Italia. Combaterea coronavirusului prespune un efort coordonat la nivel național și internațional. Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Europa este în stare de mobilizare. Am avut o videoconferință și am vorbit despre evoluția situației din țările noastre. Protejarea cetățenilor este prirotatea zeroM, Este absolut necesar să ne coordonăm eforturilor, doar prin luarea unormăsuri comune care să ducă la combataerea răspândirii virusului vom reuși. Trebuie să preîntâmpinăm problemele economice grave.  Mâine voi discuta cu premierul şi cu ministrul de Finanţe", a deeclarat preşedintele Klaus Iohannis.

"Numărul mic de cazuri confirmate se datorează măsurilor eficiente luate. Toate măsurile adoptate, oricât de drastice ar părea acum și oricât disconfort ar crea sunt gândite să elimine un efort mai mare. E nevoie sa le facem acum, penru a evita sacrificii mult mai mari pe viitor.  Drepturile și libertățile individuale trebuie respectate,dar nu vom ezita să luăm toate măsurile care se impun. Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele răspândirii coronavirusului.  Respectați măsurile luate de guvern și protejați-vă pe voi și pe rudele voastre. Pentru cei din Italia, îi rog să respecte toate recomandările Guvernului italia", a mai spus Iohannis, conchizând că toţi trebuie să ne ghidăm după cuvintele "paza bună trece primejdia rea".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: