• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis cere preluarea actului medical de către Ministerul Sănătății

17 Noiembrie, 21:08

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că nu este suficient ca în urma anchetei privind tragedia de la spitalul din Piatra Neamţ să fie identificaţi cei care "au greşit tehnic, punctual", întrucât problema este mai gravă de atât.

Iohannis

"Există şi un vinovat moral – cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament şi a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie", susţine Iohannis. El adaugă că "la Piatra Neamţ, baronii roşii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu direcţia de sănătate publică sau cu specialiştii Ministerului Sănătăţii".

Iohannis a declarat, marţi, că vrea să facă unele precizări cu privire la tragedia de la Piatra Neamţ care a îndoliat România.

"Sunt alături de familiile îndurerate. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat imediat şi vreau să prezint respectul şi aprecierea mea pentru medicul Cătălin Denciu care şi-a pus în pericol propria viaţă pentru a salva alte vieţi", a spus Iohannis.

El a adăugat că sistemul sanitar din România trebuie regândit "din temelii".

"Subfinanţarea şi proasta cheltuire a banului public în spitale, lipsa de modernizare, corupţia endemică, incompetenţa şi neimplicarea, toate acestea au măcinat sistemul nostru medical şi au făcut ca mulţi tineri absovenţi şi buni profesionişti să plece în străinătate. (...)

Doar reforme autentice, făcute cu o majoritate care lucrează pentru români, pot schimba cu adevărat aceste defecte structurale. Ne lovim însă permanent de acelaşi obstacol – opoziţia la schimbarea în bine.

Mereu aceiaşi politicieni cu apucături învechite care au lăsat România în colaps, secătuită de resurse, iar acum strigă fără ruşine de pe margine. Nu voi comenta ancheta în curs de la Piatra Neamţ (...), dar să nu ne limităm la a-i identifica doar pe cei care au greşit tehnic, punctual.

Problema e mai gravă de atât. Există şi un vinovat moral – cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament şi a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătăţii cetăţenilor noştri.

În acelaşi spirit autorităţilor locale pesediste au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spririt electoral. La Piatra Neamţ, baronii roşii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu direcţia de sănătate publică sau cu specialiştii MInisterului Sănătăţii", a susţinut şeful statului.

Iohannis a spus că această situaţie nu poate continua aşa.

"România are nevoie de reforme profunde care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorităţi parlamentare. De aceea votul din 6 decembrie e mai important ca oricând, pentru a fi posibil acest proces amplu de reconstrucţie a României pe care eu mi-am asumat-o", a conchis el.

Zece persoane au murit şi mai multe au fost rănite după ce, sâmbătă, un incendiu a izbucnit în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: