• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 31º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7249 LEI
  1 USD = 4.2241 LEI
  1 GBP = 5.2925 LEI
  1 CHF = 4.2222 LEI
  1 HUF = 1.4662 LEI
  1 BGN = 2.4158 LEI
  1 JPY = 3.8996 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis, avertisment către Victor Ponta

10 Iulie, 15:38

Preşedintele Klaus Iohannis spune că în ultimele luni a discutat de mai multe ori cu premierul despre salariile demnitarilor, la iniţiativa acestuia, dar nu poate să accepte că ”un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi premierul îşi propune să revină asupra ei”. Ponta nu a rămas fără replică. El spune că ultima discuţie cu preşedintele a fost pe 5 iunie când i-a cerut demisia.

ponta iohannis

Klaus Iohannis îl critică pe Victor Ponta pentru răzgândirea cu majorarea salariilor şi că această schimbare a deciziilor guvernului ar însemna o incoerenţă în actul de guvernare, echivalentă cu o lipsă de funcţionalitate a Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis precizează vineri, într-o postare pe Facebook, că în ultimele luni a discutat de mai multe ori cu premierul pe tema salarizării demnitarilor, la iniţiativa acestuia, adăugând că nu poate accepta ca şeful Executivului să revină asupra unei decizii pe care a adoptat-o, dând dovadă de lipsă de coerenţă în actul guvernamental, potrivit Mediafax.

"Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul îşi propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerenţă a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcţional",  scrie preşedintele Klaus Iohannis.

"În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la iniţiativa acestuia. Subscriu ideii că remuneraţia demnitarilor trebuie să reflecte importanţa lor în stat şi că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonaţi", scrie Iohannis pe Facebook.

Preşedintele spune că aceasta este o chestiune de principiu, însă înţelege reacţia oamenilor care vor performanţă din partea demnitarilor. Totuşi, Iohannis este de părere că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reaşezarea întregului sistem de salarizare. Klaus Iohannis mai spune că modalităţile de realizarea a acestui principiu revin în sarcina Guvernului şi Parlamentului.

Premierul Victor Ponta reacţionează la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis.

”O precizare utilă pentru opinia publică - ultima discuţie a mea cu domnul Iohannis a fost în ziua de 5 iunie, când mi-a cerut să demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodată despre niciun subiect!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, la 10 minute după mesajul transmis, tot pe Facebook, de preşedintele Klaus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: