• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 32º C
  Craiova 35º C
  Galati 33º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.7274 LEI
  1 USD = 4.2601 LEI
  1 GBP = 5.1683 LEI
  1 CHF = 4.3460 LEI
  1 HUF = 1.4444 LEI
  1 BGN = 2.4171 LEI
  1 JPY = 4.0003 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis, atac la Putere: „Majoritatea PSD și ALDE sunt împotriva voinței cetățenilor români”

23 Iulie, 16:37

Uniunea Democrată Maghiară din România şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale au semnat, marţi, într-o ceremonie publică organizată la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României propus de preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a precizat în ceremonia publică organizată la Palatul Cotroceni că voința românilor exprimată la referendumul pe justiție din 26 mai trebuie să fie transpusă într-un cadru normativ aplicabil, subliniind că pactul său pentru democrație în care a invitatul toată partidele politice a fost făcut în acest sens, chiar dacă majoritatea PSD și ALDE nu au dorit participarea.

Președintele consideră că majoritatea PSD și ALDE este împotriva voinței cetățenilor români.

„Românii au votat pentru respectarea valorilor statului de drept.  Trebuie să ascultăm vocea cetățenilor și să acționăm în consecință. Acordul politic pe care l-am propus tuturor partidelor politice rămâne dorința cetățenilor români, o expresie a continuării luptei anticorupție”, a declarat Klaus Iohannis.

„După consultările din luna iunie am lansat un apel către tuturor partidelor politice, singurele partide care au decis să nu semneze acest acord sunt PSD și ALDE, care continuă să se îndepărteze de interesele cetățenilor, majoritatea ALDE-PSD sunt împotriva cetățenilor români”.

„CCR a validat încă de luna trecută rezultatele referendumului, fapt care face ca acest demers cerut de societate să fie respectat.Solicit guvernuluil să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru punerea în aplicare a legii. Fac apel la  Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul de Externe, la parlamentarii români din Diaspora, la partidele politice, la societatea civilă, dar și la mass media, să informeze populația”, a adăugat Klaus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: