• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 31º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7249 LEI
  1 USD = 4.2241 LEI
  1 GBP = 5.2925 LEI
  1 CHF = 4.2222 LEI
  1 HUF = 1.4662 LEI
  1 BGN = 2.4158 LEI
  1 JPY = 3.8996 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis a prezidat în premieră o şedinţă de Guvern

18 Ianuarie, 11:25

Preşedintele Klaus Iohannis a prezidat miercuri şedinţa de Guvern.

iohannis

Înainte de începerea şedinţei, programată iniţial la ora 9.30, Klaus Iohannis a avut o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Cei trei au discutat şi despre ordonanţa de urgenţă privind graţierea şi au convenit ca înainte de adoptare aceasta să fie trimisă spre consultare tuturor entităţilor competente.

"Cunoaşteţi povestea că e un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt 2 elefanţi. amnistia şi modificarea codurilor penale. Am discutat (cu premierul Grindeanu, n.r.) mai de dimineaţă, iar domnia sa mi-a spus că discuţia avusese loc deja cu câţiva colegi din guvern şi că nu vor fi puse pe ordinea de zi. S-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nicio şedinţă, ci imediat ce documentele vor fi semnate, să fie puse în transparenţă, adică să fie date spre consulatare tuturor instituţiilor prevăzute de lege, CSM, organiaţii ale profeioniştilor, ale judecătorilor şi bineînţeles opiniei publice. Este obligatoriu să respectăm aceste chestiuni şi, subliniez, înainte să ajung eu dl. ministru analizase cu maximă responsabilitate aceste chestiuni şi astfel în 20 de minute am ajuns la consens, pentru că toţi dorim să avem un stat de drept şi să respectăm normele şi românii", a punctat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că a luat decizia de a participa la şedinţa de Guvern chiar miercuri dimineaţă. "Sunt mulţumit de cum vă faceţi treaba şi e o plăcere şi o onoare să fiu aici cu dvs", le-a spus Klaus Iohannis miniştrilor în debutul şedinţei de Guvern.

Citeste mai mult despre: Guvern, Iohannis, premiera, sedinta
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: