• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 12º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 11º C
  Constanta 13º C
  Craiova 16º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 10º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.8743 LEI
  1 USD = 4.1768 LEI
  1 GBP = 5.4111 LEI
  1 CHF = 4.5595 LEI
  1 HUF = 1.3269 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 4.0006 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Kelemen Hunor: Ar fi inoportună retragerea decoraţiei lui Laszlo Tokes

19 Septembrie, 14:34

kelemen-hunor21

Preşedintele UDMR  Kelemen Hunor a declarat joi, la RFI, că dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, astfel că a trimis, miercuri, o scrisoare către Cancelaria Ordinelor de la Preşedinţia României cu privire la europarlamentarul Laszlo Tokes.

˝Ieri (miercuri-n.r.) am trimis o scrisoare către Cancelaria Ordinelor, pentru că şi eu sunt purtător al acestui Ordin şi am fost chemat la Adunarea Generală, nu pot participa. Am spus, legat de subiect, că nu consider un astfel de demers oportun. Dacă ai dat Ordinul "Steaua României" pentru meritele din Revoluţie ale eurodeputatului Tokes, nu poţi să retragi pentru alte lucruri. (...) Cel mai important lucru este că trebuie să ne obişnuim că există libertate de exprimare. Acest lucru înseamnă că poţi să fii de acord sau nu poţi să fii de acord, fiecare are dreptul constituţional să spună lucruri aşa cum crede el, indiferent dacă noi suntem sau nu suntem de acord˝, a declarat Kelemen Hunor.

Membrii Ordinului “Steaua României” se reunesc joi, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni pentru alegerea Consiliului de Onoare, forul care va decide dacă îi va fi retrasă înalta distincţie europarlamentarului Laszlo Tokes. 

Citeste mai mult despre: decoratie, Kelemen Hunor, Laszlo Tokes
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: