• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 23º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 23º C
  Iasi 21º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.8595 LEI
  1 USD = 4.1198 LEI
  1 GBP = 5.3445 LEI
  1 CHF = 4.5228 LEI
  1 HUF = 1.3469 LEI
  1 BGN = 2.4846 LEI
  1 JPY = 3.9334 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Kelemen Hunor: Ar fi inoportună retragerea decoraţiei lui Laszlo Tokes

19 Septembrie, 14:34

kelemen-hunor21

Preşedintele UDMR  Kelemen Hunor a declarat joi, la RFI, că dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, astfel că a trimis, miercuri, o scrisoare către Cancelaria Ordinelor de la Preşedinţia României cu privire la europarlamentarul Laszlo Tokes.

˝Ieri (miercuri-n.r.) am trimis o scrisoare către Cancelaria Ordinelor, pentru că şi eu sunt purtător al acestui Ordin şi am fost chemat la Adunarea Generală, nu pot participa. Am spus, legat de subiect, că nu consider un astfel de demers oportun. Dacă ai dat Ordinul "Steaua României" pentru meritele din Revoluţie ale eurodeputatului Tokes, nu poţi să retragi pentru alte lucruri. (...) Cel mai important lucru este că trebuie să ne obişnuim că există libertate de exprimare. Acest lucru înseamnă că poţi să fii de acord sau nu poţi să fii de acord, fiecare are dreptul constituţional să spună lucruri aşa cum crede el, indiferent dacă noi suntem sau nu suntem de acord˝, a declarat Kelemen Hunor.

Membrii Ordinului “Steaua României” se reunesc joi, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni pentru alegerea Consiliului de Onoare, forul care va decide dacă îi va fi retrasă înalta distincţie europarlamentarului Laszlo Tokes. 

Citeste mai mult despre: decoratie, Kelemen Hunor, Laszlo Tokes
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: