• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 13º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Karasin anunță la Tiraspol că Rusia nu-și va retrage trupele de ocupație din Transnistria

22 Martie, 12:13

Poziția Federației Ruse privind prezența trupelor sale în Transnistria rămâne „neschimbată”, a declarat viceministrul rus de Externe Grigori Karasin într-o vizită efectuată recent la Tiraspol. Cu alte cuvinte, Moscova nici nu se gândeşte să-şi retragă armata.

karasin

Anterior, oficialul rus a declarat că „Rusia nu-și va retrage trupele din Transnistria”, dar ar putea-o face „doar după federalizarea Republicii Moldova”.

„Poziția Federației Ruse privind prezența trupelor ruse în Transnistria rămâne neschimbată”,a spus ieri Karasin la întrevederea cu liderul separatist Vadim Krasnoselski.

Trimisul Moscovei a mai spus că toate declarațiile și rezoluțiile Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse „sunt doar un exercițiu în așa-numita artă diplomatică”.

„Acestea nu poartă un caracter constructiv, dar mai degrabă provoacă înrăutățirea situației privind aceste subiecte. Toate aceste trebuie soluționate în formatele existente: dialogul internațional, dialogul dintre Transnistria și Moldova. Altfel această problemă nu va fi soluționată”, a mai spus Karasin care a transmis același mesaj și conducerii Republicii Moldova în cadrul întrevederilor de la Chișinău.

„Sper că poziția noastră a fost auzită”, a observat oficialul rus.

Grigori Karasin a întreprins o vizită de lucru în R. Moldova în perioada 20-21 martie. La Chișinău, el a avut întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi, care a declarat că „Retragerea militarilor ruși din transnistria este un punct major în  rezolvarea conflictului”.

Totodată Ulianovschi a anunțat că un prim pas pentru reîncălzirea relațiilor moldo-ruse va fi revenirea ambasadorului Andrei Neguță la Moscova.

În cadrul conferinței comune cu Tudor Ulianovschi de la MAEIE, oficialul rus a fost foarte reticent, menționând doar că relații moldo-ruse au trecut în ultima perioadă prin mai multe dezechilibre.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: