• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 16º C
  Craiova 26º C
  Galati 24º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2739 LEI
  1 GBP = 5.5051 LEI
  1 CHF = 4.1831 LEI
  1 HUF = 1.4768 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.8176 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Jurnalistul turc pentru care Erdogan a cerut extrădarea mai rămâne în România

06 Decembrie, 13:38

Jurnalistulul turc Kamil Demirkaya, acuzat în ţara sa de terorism, va trebui să revină în faţa instanţei de la Curtea de Apel pe 14 decembrie. Magistraţii au decis amânarea şedinţei în care se va lua în discuţie cererea de extrădare formulată de autorităţile de la Ankara, pentru a-i da posibilitatea să aducă probe în favoarea sa. Bărbatul le-a spus magistraţilor că se opune extrădării deoarece în Turcia se teme pentru viaţa lui. În plus, jurnalistul spune că este hotărât să ceară azil politic în România.

afa

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya de la publicaţia "Zaman" a declarat joi, la Curtea de Apel Bucureşti, că nu doreşte să fie extrădat în Turcia, deoarece Justiţia de acolo nu funcţionează, iar jurnaliştii şi cadrele didactice sunt „o ţintă”. El a mai spus că a cerut azil în România, iar acuzaţiile care i se aduc de către autorităţile turce i se par „caraghioase”.

„Nu doresc să fiu trimis în Turcia. Justiţia nu funcţionează. Cadrele didactice şi jurnaliştii sunt o ţintă pentru autorităţile de acolo. În momentul de faţă, conform statisticilor, din 326 de ziarişti încarceraţi la nivel global, aproximativ 170 sunt reţinuţi în Turcia. (...) Mă opun extrădării. Motivul pentru care mă opun extrădării este că Justiţia nu funcţionează corect în Turcia. Există tortură şi alte modalităţi mai puţin ortodoxe care se folosesc faţă de persoanele cercetate. (...) La momentul în care am plecat, în Turcia lumea era înspăimântată, era multă presiune. (...) Recent, din Republica Moldova au fost extrădaţi 6 profesori care au lucrat cu mine. Foarte mulţi ziarişti de la sediul central Zaman din Istanbul au fost trimişi la închisoare, precum şi rude de-ale mele”, a precizat Kamil Demirkaya, potrivit Agerpres.

El a explicat că, oficial, autorităţile din Turcia îl acuză de faptul că a avut pe telefon instalată o aplicaţie (bylock), folosită de susţinătorii predicatorului Fethullah Gulen.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: