• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Jurnalistul rus întors de pe Aeroportul Chișinău la Moscova promite răzbunare: „Vom vorbi altfel”

16 Mai, 17:37

Aleksandr Malkovici, activistul rus care nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, promite răzbunarea și „un altfel de dialog” cu cei care l-au întors acasă în Federația Rusă.

jurnalist

Aleksandr Malkevici, președintele Camerei Civile a Rusiei pentru dezvoltarea presei și a comunicațiilor (organ consultativ pe lângă președinția rusă) care a fost întors de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) în data de 8 mai, promite că el și organizația sa va monitoriza cu migală toate fărădelegile care au loc în Republica Moldova și „va vorbi despre ceea ce tace mass-media locală”.

„Mă adresez apărătorilor drepturilor omului, jurnaliștilor, activiștilor, dar și cetățenilor care nu sunt indiferenți: dacă aveți materiale, fapte interesante despre fărădelegile care înfloresc în țara voastră din cauza regimului oligarhic Plahotniuc & Co, expediați-mi-le pe Telegram”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Malkevici aduce drept exemplu de încălcare a legii cazul Ilan Shor care a fost condamnat la 7,5 ani pentru fraudă financiară, dar a ajuns deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră, Malkevici nu a putut explica sigur care este motivul vizitei sale în Republica Moldova, de aceea a fost luată decizia de a fi întors la Moscova.

Amintim că în luna noiembrie 2018, agenții FBI l-ar fi reținut pe jurnalistul rus Alexandr Malkevici pe aeroportul din Washington. Atunci oficialul rus ar fi venit în SUA pentru a fi observator la alegerile parțiale pentru Congres și Senat.

Malkevici apare și pe platforma ucraineană Mirotvorets, dedicată celor care au încălcat suveranitatea Ucrainei, incriminându-i-se „atentat la suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: