• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 28º C
  Craiova 32º C
  Galati 27º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.7352 LEI
  1 USD = 4.2979 LEI
  1 GBP = 5.3288 LEI
  1 CHF = 4.3226 LEI
  1 HUF = 1.4183 LEI
  1 BGN = 2.4210 LEI
  1 JPY = 3.9723 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Jurnalistă rusă constată impotența lui Dodon ca șef de stat: „Ce fel de președinte mai e și ăsta?”

20 Februarie, 13:25

Jurnalista Daria Aslamova a reacționat față de interdicția aplicată unor echipe de TV rusești de a intra pe teritoriul Republicii Moldova și a pus la îndoială autoritatea președintelui moldovean. Ea se întreabă ce fel se șef de stat mai este și Igor Dodon, dacă nu poate invita oaspeți la el acasă. Jurnalista îi reproșează lui Dodon impotența ca politician la el acasă.

aslamova

Amintim că două echipe de jurnaliști de la posturile TV rusești, NTV și Rossia-1, au fost întorși acasă de pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe 19 februarie.

La rândul ei, Daria Aslamova, jurnalistă la Komsomolskaia Pravda, nu a fost lăsată să intre în Republica Moldova în octombrie 2017. Atunci, ea a fost invitată de Igor Dodon pentru a face un interviu cu acesta.

Daria Aslamova spune că grănicerii moldoveni au scăpat-o atunci de câteva pri pe jos și i-au cauzat vânătăi, iar președintele Dodon nu a făcut altceva decât să-i exprime regretele.

„Iată, acesta e președintele! Când grănicerii moldoveni mă duceau în brațe și mă scăpau pe jos (mi-au rămas o grămadă de hematoame), președintele și-a exprimat regretul a doua zi. Deși eu am zburat la EL!"

 

 

Jurnalista a mai subliniat că Dodon i-a propus în 2017 o întâlnire la Soci. Ea, însă, a întrebat retoric: „Ce fel de președinte mai este și acesta dacă nu poate organiza o întâlnire la el acasă?”.

„Președintele care a invitat jurnalistul, este responsabil cel puțin de intrarea acestuia în țară. După scandal, Dodon mi-a propus să ne întâlnim la Soci! Eu i-am răspuns prin emisiunea radio a Komsomolskaia Pravda, că întâlnirile cu președinții de stat se fac la ei ACASĂ. Altfel, ce fel de președinte mai este și ăsta?”

Aslamova a mai scris că președintele Dodon este în izolare totală la el acasă, neavând nici drepturi civile, ci este ținut ostatic. De aceea, el ar trebui să facă un apel de ajutor la comunitatea mondială.

„Îmi este absolut indiferent cine mă alungă. Mai ales că nimeni nu m-a informat despre asta. Dar dacă președintele statului nu are dreptul de a invita persoane (drept pe care îl are orice cetățean al țării), atunci el se află în izolare reală și nu are nici un fel de drepturi, nici civile. El este ținut ostatic și el trebuie să facă un apel către toată lumea în legătură cu asta”.

Jurnalista a calificat cele întâmplate ca fiind parte a un război neanunțat față externele ruse ar trebui să reacționeze. În consecință, în Rusia trebuie interziși muncitorii migranți din Republica Moldova și impuse sancțiuni față de business-ul moldovenesc.

Subliniem că jurnalista rusă, Daria Aslamova, a încercat să intre în Republica Moldova toamna anului 2017 prezentând un pașaport al Croației și pretinzând că nu cunoaște limba rusă, ci doar croata și engleza.

„În cazul dat nu putem vorbi despre o jurnalistă, deoarece la intrare, la ghișeul de control a poliției de frontieră, ea s-a legitimat cu un pașaport din Croația și a pretins că vorbește doar limba croată sau limba engleză”, a punctat viceministrul Afacerilor Interne Dorin Purice pentru ZDG.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: