• Bucuresti 4º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 0º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 5º C
  Craiova 5º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6605 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.1580 LEI
  1 CHF = 4.1368 LEI
  1 HUF = 1.4403 LEI
  1 BGN = 2.3829 LEI
  1 JPY = 3.6250 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Jurnalist român: R. Moldova nu este un stat ci o ficțiune și loc de joacă a serviciilor rusești

02 Iulie, 15:58

Republica Moldova nu este un stat ci o ficțiune și un loc de joacă al serviciilor rusești, afirmă jurnalistul român Lucian Mîndruță.

jurnalist

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ziaristul de peste Prut susține că independența R. Moldova este o minciună, iar aceasta este și explicația vremurilor instabile pe care le trăim.

„Republica Moldova nu mai e un stat. E o moșie. E proprietatea cuiva și locul de joacă al serviciilor rusești. E un stat eșuat deghizat într-o republică strugurieră (că nu cresc banane acolo). Dacă vreți să faceți ceva pentru Republica, dragi moldoveni, trebuie să începeți cu o constatare: Independență e o minciună. Sunteți legați cu cătușe transparente de fostul stăpân. Statul e un eșec: nu e în stare să asigure dreptul fundamental al oamenilor la propria decizie. E singura țară căreia i s-a furat un miliard de dolari și nu s-a întâmplat nimic! Nu, nu că n-au fost prinși hoții. Mai grav: nimeni nu s-a revoltat cu adevărat! Altfel spus, ca să fiu foarte direct: Republica Moldova nu există. E o ficțiune”, spune jurnalistul.

Mîndruță este convins că iluziile de statalitate sunt alimentate intens de către cei care conduc R. Moldova.

„Dacă veți înțelege că iluziile voastre de statalitate sunt doar minciunile stăpânilor, doar propaganda bandiților care vă conduc... Dacă veți înțelege că sunteți furați și păcăliți în fiecare zi, în numele unui naționalism local umflat cu o pompă de bicicletă ruginită...”, aduagă gazetarul.

Acesta susține că R. Moldova are doar două opțiuni.

„...atunci veți realiza că aveți, cu adevărat, doar două opțiuni sincere și adevărate. Cu noi. Sau cu ei. Singuri, iată, nu merge!”, conchide jurnalistul.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: