• Bucuresti 6º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 9º C
  Craiova 7º C
  Galati 5º C
  Iasi 7º C
  Suceava 7º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.6890 LEI
  1 USD = 4.1126 LEI
  1 GBP = 5.2962 LEI
  1 CHF = 4.1453 LEI
  1 HUF = 1.4591 LEI
  1 BGN = 2.3975 LEI
  1 JPY = 3.7808 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Jim "The Mad Dog" Mattis, secretarul american al Apărării, a demisionat

21 Decembrie, 11:49

James Mattis, supranumit "The Mad Dog", secretarul american al Apărării, a demisionat, făcând referire la diferenţe de opinie cu preşedintele Donald Trump privind felul în care sunt trataţi aliaţii şi abordarea SUA privind „competitorii strategici” pe plan mondial, scrie The Guardian.

dgag

Demisia lui Mattis vine la o zi după ce Trump a anunţat retragerea trupelor americane din Siria, susţinând că ISIS a fost învinsă.

James Mattis, conform unor surse diplomatice, s-ar fi dus la Casa Albă joi după-amiază pentru a-l convinge pe Trump să accepte o retragere treptată a trupelor americane din Siria şi să permită rămânerea a câtorva sute de soldaţi în teritoriul sirian..

El se opune şi planurilor lui Trump de a micşora semnificativ numărul soldaţilor americani în Afganistan. Demisia sa sugerează că eforturile sale de a-l convinge pe preşedinte au eşuat.

Mattis a comunicat că va rămâne în funcţie până pe 28 februarie 2019 pentru a permite numirea unui succesor care să fie şi aprobat de Senat. Plecarea sa reprezintă, cel mai probabil, un semnal de alarmă pentru aliaţii SUA din Europa care îl vedeau ca fiind un reprezentant al continuităţii politicii de apărare a SUA într-o administraţie marcată de haos.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: