• Bucuresti 21º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 19º C
  Constanta 22º C
  Craiova 24º C
  Galati 20º C
  Iasi 16º C
  Suceava 14º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.6686 LEI
  1 USD = 4.0026 LEI
  1 GBP = 5.3249 LEI
  1 CHF = 4.0461 LEI
  1 HUF = 1.4420 LEI
  1 BGN = 2.3871 LEI
  1 JPY = 3.6343 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, primit de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni

09 Octombrie, 22:01

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi au susţinut declaraţii după întrevedere.

image

"Mulțumesc României pentru contribuția sa importantă la prezența noastră în Afganistan. De asemenea, aș dori să mulțumesc României pentru leadership-ul de care dă dovadă în apărarea cibernetică, inclusiv la Fondul NATO pe apărare cibernetică pentru Ucraina. Nu în ultimul rând, vă felicit pentru anunțul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare anul acesta, precum și pentru angajamentul de a menține acest nivel al bugetului Apărării pe următorii 10 ani. România este un exemplu, contribuind la Alianță cu capacitățile de care avem nevoie, precum și la împărțirea mai echitabilă a responsabilităților", a spus Stoltenberg, după întâlnirea avută la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

El a subliniat că România este un aliat influent și de nădejde.

Secretarul general al NATO i-a mulțumit președintelui Iohannis și pentru găzduirea de către România a Brigăzii multinaționale de la Craiova.

"În spațiul aerian, Canada și Italia se alătură eforturilor României și Bulgariei de a menține spațiul aerian NATO în siguranță, iar în Marea Neagră suntem prezenți cu mai multe nave și mai multe exerciții navale. Împreună, aceste măsuri transmit un mesaj clar: NATO este o organizație puternică și unită", a adăugat Stoltenberg.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: