• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 20º C
  Craiova 27º C
  Galati 22º C
  Iasi 24º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.5921 LEI
  1 USD = 3.8901 LEI
  1 GBP = 5.1168 LEI
  1 CHF = 3.9774 LEI
  1 HUF = 1.4895 LEI
  1 BGN = 2.3479 LEI
  1 JPY = 3.4511 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, primit de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni

09 Octombrie, 22:01

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi au susţinut declaraţii după întrevedere.

image

"Mulțumesc României pentru contribuția sa importantă la prezența noastră în Afganistan. De asemenea, aș dori să mulțumesc României pentru leadership-ul de care dă dovadă în apărarea cibernetică, inclusiv la Fondul NATO pe apărare cibernetică pentru Ucraina. Nu în ultimul rând, vă felicit pentru anunțul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare anul acesta, precum și pentru angajamentul de a menține acest nivel al bugetului Apărării pe următorii 10 ani. România este un exemplu, contribuind la Alianță cu capacitățile de care avem nevoie, precum și la împărțirea mai echitabilă a responsabilităților", a spus Stoltenberg, după întâlnirea avută la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

El a subliniat că România este un aliat influent și de nădejde.

Secretarul general al NATO i-a mulțumit președintelui Iohannis și pentru găzduirea de către România a Brigăzii multinaționale de la Craiova.

"În spațiul aerian, Canada și Italia se alătură eforturilor României și Bulgariei de a menține spațiul aerian NATO în siguranță, iar în Marea Neagră suntem prezenți cu mai multe nave și mai multe exerciții navale. Împreună, aceste măsuri transmit un mesaj clar: NATO este o organizație puternică și unită", a adăugat Stoltenberg.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: