• Bucuresti 6º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 7º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 9º C
  Craiova 11º C
  Galati 7º C
  Iasi 6º C
  Suceava 4º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.5552 LEI
  1 USD = 4.2149 LEI
  1 GBP = 5.2643 LEI
  1 CHF = 4.2530 LEI
  1 HUF = 1.4719 LEI
  1 BGN = 2.3290 LEI
  1 JPY = 3.7960 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Japonezul Haruki Murakami, favorit la premiul Nobel pentru literatură

20 Septembrie, 11:22

hariki murakami

Renumitul scriitor japonez Haruki Murakami este, din nou, favorit la premiul Nobel pentru literatură, potrivit rezultatelor anunțate, vineri, de casele de pariuri.

Site-ul Ladbrokes.com a afișat, vineri, o cotă de 3-1 în favoarea romancierului japonez la premiul care va fi anunțat, luna viitoare, în Suedia. În același top, Murakami este urmat de americanul Joyce Carol Oates, cu o cotă de 6-1 și de scriitorul ungar Peter Nadas, cu o cotă de 7-1.

Murakami a fost nominalizat în mod regulat pentru acest premiu în ultimii ani și a fost desemnat favorit, și anul trecut, în topul Ladbrokes, când premiul a fost câștigat de scriitorul chinez Mo Yan.

Murakami este cunoscut pentru romanele sale lirice în care vorbește despre japonezi care refuză să se alinieze la o societate omogenă, presărate cu referințe din cultura pop.

Romanul său în trei volume, "1Q84", are succes pe plan internațional, iar acum fanii așteaptă cu nerăbdare noul său roman ”Shikisai wo Motanai Tazaki Tsukuru to Kare no Junrei no Toshi” (trad. „Tsukuru Tazaki cel fără culoare și anii săi de pelerinaj”), ce va fi publicat anul viitor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
raniti

Explozie la Liverpool

INTERNATIONAL