• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Israelul renunță la toate restricțiile anti-COVID din iunie. Peste 50% din populație e vaccinată

24 Mai, 14:34

Israelul va pune capăt tuturor restricțiilor împotriva COVID-19, în iunie, după lansarea cu succes a vaccinurilor, care aproape a eliminat noile infecții, a declarat duminică Ministerul Sănătății.

corona

Relaxarea restricțiilor în Israel după campania de vaccinare

Având în vedere că majoritatea populației a primit vaccinul Pfizer-BioNTech și aproximativ 92% dintre cei de peste 50 de ani au fost inoculați sau recuperați, Israelul și-a redeschis treptat economia după trei blocaje.

Țara a raportat doar 12 noi cazuri de infectări sâmbătă, în scădere de la vârful zilnic de peste 10.000 în ianuarie, scrie Reuters.

Rămân restricții privind activitățile cu risc crescut și limite cu privire la numărul de oameni care se pot aduna într-o anumită zonă, cu un „Green Pass” emis de guvern care indică imunitatea post-vaccinare sau recuperarea de COVID-19 care permite o mai mare libertate.

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a declarat duminică că nu va prelungi acordul, ceea ce înseamnă că restricțiile și sistemul Green Pass vor fi revocate de la începutul lunii iunie.

"Economia și cetățenii Israelului vor avea spațiu suplimentar pentru a respira", a spus el, dar a avertizat, de asemenea, că ar putea fi reimpuse în cazul în care situația va lua o altă turnură.

Israelul își va păstra în continuare granițele închise pentru majoritatea călătoriilor, deși a început să permită grupurilor mici de turiști vaccinați accesul. Ministerul Sănătății va reexamina, de asemenea, cerința de a purta măști în spații închise.

Frontierele rămân închise pentru călătorii străini

Israelul și-a deschis frontierele oficial grupurilor mici de turiști vaccinați sau recuperați începând duminică într-un program pilot, întrucât noul număr de cazuri zilnic COVID-19 din țară a scăzut.

Măsura a avut loc în timp ce Ministerul Sănătății a emis un avertisment serios de călătorie pentru israelieni pentru Seychelles, Argentina și Rusia din cauza focarelor de coronavirus din aceste țări.

Ucraina, Etiopia, Brazilia, India, Africa de Sud, Mexic și Turcia sunt considerate în prezent țări roșii și călătoria către și din Israel este interzisă, cu excepția cazului în care se acordă o dispensa specială a guvernului. Duminică, ministerul i-a avertizat pe israelieni împotriva călătoriilor în țările africane și America Centrală și de Sud, precum și în Grecia, Egipt, Germania, Serbia, Polonia, Croația și România.

Dar unele grupuri turistice imunizate din țări cu rate ridicate de vaccinare, cum ar fi Statele Unite, Marea Britanie și Germania, vor fi în curând permise în Israel în cadrul unui program guvernamental.

În prima etapă a programului de turism străin - până pe 15 iunie - 20 de grupuri de 5-30 de turiști vor fi aprobați să intre în Israel din câteva state, potrivit Reuters. Alte 20 de grupuri vor fi plasate în standby pentru deschideri suplimentare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: