• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca -3º C
  Constanta 5º C
  Craiova 1º C
  Galati 3º C
  Iasi 4º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 0º C
 • 1 EUR = 4.7792 LEI
  1 USD = 4.2976 LEI
  1 GBP = 5.6074 LEI
  1 CHF = 4.4485 LEI
  1 HUF = 1.4251 LEI
  1 BGN = 2.4435 LEI
  1 JPY = 3.9023 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Iranul respinge categoric teza doborârii zborului PS752 al Ukraine International Airlines cu o racheta

10 Ianuarie, 12:48

Iranul a negat în mod categoric, vineri, teza potrivit căreia avionul Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran şi în care au murit 176 de oameni a fost atins de o rachetă - o pistă privilegiată de mai multe ţări, în frunte cu Canada, o ţară din care mai mulţi cetăţeni au murit în această dramă, relatează AFP.

avion

Catastrofa care a antrenat moartea a 176 de persoane - în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineeni - a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după tiruri de rachete ale Teheranului asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Londra şi Ottawa au anunţat joi că aeronava a fost doborâtă fără îndoială de o rachetă iraniană, probabil din greşeală, iar înregistrări video dificil de autentificat circulă pe Internet în susţinerea acestei teze.

Un lucru este sigur, acest avion nu a fost atins de o rachetă”, a declarat vineri preşedintele Organizaţiei Aciaţiei Civile iraniene (CAO) Ali Abedzadeh într-o conferină de presă la Teheran.

Zborul PS752 al companiei Ukraine International Airlines (UIA) a decolat de la Teheran către Kiev şi s-a prăbuşit două minute mai târziu.

O înregistrare video de aproximativ 20 de secunde, care ar surprinde momentul în care o rachetă ar lovi aeronava, a fost amplu difuzată pe reţele de socializare.

În aceste imagini se poate vedea un obiect luminos care urcă rapid către cer şi loveşte ceea ce pare să fie un avion.

Întregistrarea, care nu a putut să fie autentificată în mod oficial de AFP, a fost publicată de mai multe publicaţii, între care The New York Times (NYT), pe site-uri.

Am văzut anumite video”, a declarat Abedzadeh. ”Confirmăm că avionul s-a aflat în flăcări timp de 60 până la 70 de secunde”, dar a spune ”că a fost atins de ceva nu poate fi corect pe plan ştiinţific”, a adăugat el, potrivit News.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: