• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

IPS Teodosie: „Fumatul e mai grav ca beţia. Cine fumează nu posteşte“

16 Martie, 14:57

La începutul postului Paştelui, IPS Teodosie a transmis credincioşilor că fumatul este mai grav decât băutul şi îi îndeamnă pe fumători să se lase de acest viciu.

teodosie

Credincioşii ortodocşi intră luni, 15 martie, în Postul Paştelui. IPS Teodosie a transmis păcătoşilor că nu se pot întâlni cu Dumnezeu dacă au păcate. „Unii acoperă nişte păcate care spun că sunt relative. Aşa cum spune Părintele Cleopa, fumatul deşi nu e mâncare, e mare păcat, mai mare ca beţia. Pentru că este împotriva firii, astfel încât cine fumează nu ţine nicio zi de post. Să ia aminte cine are acest nărav. Să-l lase. Nu vă amăgiţi zicând: «mai rărim», a spus arhiepiscopul Tomisului credincioşilor la intrarea în Postul Paştelui.

La aceeaşi slujbă, IPS Teodosie a spus că tinerii  trebuie să ţină post mai mult. „Să nu vă miraţi. Pentru că postul ce face? Potoleşte toate pornirile pătimaşe, biruieşte lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea. Toate păcatele şi patimile care sunt pentru noi cu adevărat cea mai grea povară pe care o ducem. La aceste păcate noi nu ne putem întâlni cu Dumnezeu“, a spus arhiepiscopul Tomisului.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: