• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ion Terguță cere anularea înregistrării candidaturii lui Vlad Plahotniuc: Încălcare flagrantă

22 Ianuarie, 13:16

Candidatul Blocului „ACUM” din circumscripția uninominală Nisporeni, Ion Terguță, a depus astăzi o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC), cerând anularea înregistrării candidaturii liderului democrat Vlad Plahotniuc.

Ion Terguta

Liberal-democratul Ion Terguță a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că în procesul de înregistrare a candidaturii lui Vlad Plahotniuc s-ar fi admis „încălcări grave”. 

Mai exact, Terguță face referire la un filmuleț video postat pe YouTube de Partidul Democrat cu referire la un eveniment de partid din 27 decembrie 2018, în care este surprins faptul că șapte operatoare introduc datele participanților la acea reuniune pe listele de subscripție ale candidatului Plahotniuc, iar oamenii doar semnează în acele liste, fapt interzis de legislație.

O altă încălcare ar fi că într-o singură listă de subscripție ar fi fost incluse persoane din mai multe localități, iarăși contrar legislației, în alte liste ar lipsi numerele și seria actelor semnatarilor etc. Cu toate acestea, Consiliul Electoral de Circumscripție de la Nisporeni ar fi acceptat toate semnăturile depuse în susținerea democratului.

Ion Terguță mai spune că în grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii lui Plahotniuc sunt doar bărbați, în timp ce operatoarele care completau listele de subscripție erau femei.

Din punctul nostru de vedere, este o încălcare flagrantă a legislației electorale”, a declarat Ion Terguță.

Democrații nu au comentat deocamdată acuzațiile reprezentantului Blocului „ACUM”.

Până acum, CEC a înregistrat trei candidați în circumscripția uninominală nr. 17 din Nisporeni - Vlad Plahotniuc de la PD, Pavel Artamonov de la socialiști și Ion Terguță din partea Blocului „ACUM”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: