Ion Mărgineanu a ținut să mulțumescă tuturor celor care l-au întâmpinat și l-au susținut pe parcursul traseului.

Mulțumesc poporului român care m-a însuflețit, m-a înaripat... Practic, Unirea s-a realizat, dar este foarte șubredă. Ceea ce s-a făcut acum 27 ani poate fi șters, din păcate, printr-o mișcare. Unioniștii au dreptate atunci când cer Unirea deplină, definitivă și ireversibilă. Iar eu susțin această mișcare!”, a declarat Mărgineanu.

Originar din localitatea Fundurii Vechi, Ion Mărgineanu a pornit la 1 noiembrie din fața clădirii Oficiului Poștal din Bălți, unde acum o sută de ani, la 3 martie 2018, Zemstva [Consiliul judeţean] a votat o Declarație de Unire a județului Bălţi cu România, fiind primul organ de acest nivel din Basarabia, care semna un astfel de document.

Fost profesor de franceză și germană și deputat în primul parlament al Republicii Moldova, Ion Mărgineanu, acum de 77 de ani, a  mers pe jos timp de o lună încheiată, prin zeci de localități din județele Iași, Neamț, Harghita, Mureș și Alba; s-a întâlnit și a discutat cu mii de români, până în Alba Iulia, unde a participat la manifestările organizate în Capitala Unirii la 1 Decembrie cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.