• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0189 LEI
  1 GBP = 5.5210 LEI
  1 CHF = 4.5279 LEI
  1 HUF = 1.3547 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8734 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Iohannis: În faţa bolii, ori ești precaut, ori ești prost

11 Iunie, 21:38

Preşedintele Iohannis a declarat joi, referitor la condiţiile PSD pentru a vota prelungirea stării de alertă, că nu-şi doreşte prelungirea stării de alertă cu măsurile care sunt acum în vigoare, că vrea o variantă mai simplă, mai suplă, subliniind că unii fug după voturi, nu după sănătate. Şeful statului a afirmat că "în faţa bolii, ori ești precaut, ori ești prost".

Iohannis

”Nu ne dorim acest lucru. Nu a dorit nimeni această epidemie, ea a venit peste noi indiferent că am avut o guvernare sau alta. Eu sincer sunt foarte mulţumit că am avut o guvernare liberală cu care împreună am putut să gestionăm această epidemie. Vreau să resubliniez că autorităţile au făcut tot ce a trebuit şi am luat măsurile corecte şi în timp.

Din păcate nu s-a terminat. Cu toţii ne am fi dorit să scăpăm în mai repede de epidemie. Şi astăzi din păcate avem peste 200 de noi cazuri, nu puteam să vorbim de fosta epidemie.  Este încă în comunitate virusul şi pentru ca guvernul să aibă pârghiile necesare să ia măsurile atunci când se impun după părerea mea este nevoie de prelungirea stării de alertă”, a declarat preşedintele, potrivit News.ro.

”Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare, de exemplu portul măştii în interior, distanţarea, măsurile de igienă. Sunt nişte motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm. Sigur măsurile de relaxare pe care şi eu le am anunţat vor fi luate. Nu ne gândim să ne întoarcem în timp vrem să mergem mai departe dar trebuie să fim prudenţi şi pentru asta în continuare eu fac apel la parlamentari să înţeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi. Este vorba de sănătatea oamenilor şi de o justă măsură, repet, o justă măsură”, a continuat Iohannis.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este "exclus" ca parlamentarii partidului să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. El a spus că solicită redeschiderea spitalelor pentru pacienţii cu boli cronice sau a celor suport pentru COVID-19 care nu au avut pacienţi, precum şi renunţarea la achiziţii publice fără licitaţie. Ciolacu a afirmat că, în cazul în care Guvernul "nu vine cu ceva coerent", PSD este pregătit "să avem o lege distinctă".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: