• Bucuresti 6º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov -1º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta 5º C
  Craiova 3º C
  Galati 3º C
  Iasi 1º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.6573 LEI
  1 USD = 3.8067 LEI
  1 GBP = 5.2524 LEI
  1 CHF = 3.9531 LEI
  1 HUF = 1.5068 LEI
  1 BGN = 2.3813 LEI
  1 JPY = 3.4395 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Iohannis cere reexaminarea Legii ce modifică organizarea şi funcţionarea SRR şi a SRTV

18 Decembrie, 21:08

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, luni, Parlamentului reexaminarea legii de modificare a Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, o problemă fiind legată de schimbarea directorului.

În cererea de reexaminare se arată că mai multe dispoziţii ale legii sunt neclare şi pot afecta funcţionarea celor două societăţi.

"Prin art. I pct. 2 din legea transmisă la promulgare, art. 19 al Legii nr. 41/1994 se completează cu un nou alineat, alin. (31), ce stabileşte criteriile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele ce pot fi numite ca membru titular sau supleant în Consiliul de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi, respectiv, al Societăţii Române de Televiziune (SRTV). Referitor la aceste criterii (ce par a fi, mai degrabă, condiţii şi nu criterii de numire), semnalăm că experienţa managerială şi capacitatea decizională, criteriu prevăzut la alin. (31) lit. b), este lipsit de claritate şi precizie. În ceea ce priveşte criteriul cunoaşterii legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea celor două societăţi de radio şi de televiziune, precum şi din domeniul audiovizualului - prevăzut la alin. (31) lit. c) - apreciem că această formulare este imprecisă, noţiunea de legislaţie putând fi înţeleasă fie în sens larg, fie în sens restrâns. Nu în ultimul rând, semnalăm că şi criteriul de la lit. d) - cunoaşterea cel puţin a unei limbi străine de circulaţie internaţională - ar trebui, pentru rigoare şi obiectivitate în apreciere, să presupună obligaţia prezentării unui atestat sau a unui alt tip de document similar, care să certifice aceste cunoştinţe", se arată în adresa transmisă de preşedinte către Parlament.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: