• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 25º C
  Craiova 24º C
  Galati 28º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.6559 LEI
  1 USD = 3.9517 LEI
  1 GBP = 5.2123 LEI
  1 CHF = 4.1351 LEI
  1 HUF = 1.4386 LEI
  1 BGN = 2.3806 LEI
  1 JPY = 3.5050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Iohannis avertizează că Pilonul II ar putea să dispară

30 Mai, 23:09

Legi importante sunt schimbate prea des, iar schimbările nu sunt întotdeauna binevenite, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, la Bookfest.

iohannis

Şeful statului s-a referit la situaţia Pilonului II de pensii, criticând în termeni duri ideea ministrului Muncii ca Pilonul II de pensii să devină opţional. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că va fi începutul sfârşitului pentru Pilonul II, pentru că guvernanţii vor găsi noi metode să îi determine pe oameni să renunţe să cotizeze la acesta. Şeful statului a mai afirmat că PSD trebuie să vină cu clarificări şi cu o argumentaţie clară de ce vrea să transforme Pilonul II în ceva opţional.

"Este o evoluţie foarte proastă şi cu siguranţă va produce multă îngrijorare în special la angajaţii mai tineri, la românii care contribuie la Pilonul II, care este administrat privat. Oamenii îşi pun speranţele în această administrare privată, fiindcă au o alternativă la pensia de stat sau o suplimentare. Faptul că acum PSD recunoaşte că vrea să transforme Pilonul II de pensii este o veste proastă, foarte proastă. Aş putea să spun că este începutul sfârşitului pentru Pilonul II, fiindcă vor găsi noi şi noi metode de a convinge oamenii să nu contribuie la Pilonul II, ci să treacă la Pilonul I", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: