• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de toamnă pe tema Brexit

18 Octombrie, 20:57

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de toamnă, de la Bruxelles, în marja căreia a avut loc şi Summitul Euro în format extins.

iohannis

Discuţiile şefilor de stat şi de guvern s-au concentrat pe procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, problematica migraţiei, securitatea internă UE şi aspecte legate de relaţiile externe ale Uniunii, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

În procesul de retragere a Marii Britanii din UE, în ciuda negocierilor intense, acordul de retragere nu a fost finalizat până la acest moment. Şefii de stat şi de guvern au reafirmat sprijinul faţă de negociatorul şef al Uniunii, susţinând în continuare toate demersurile sale pentru a încheia un acord de retragere, în cadrul definit de orientările aprobate de Consiliul European. De asemenea, în cadrul discuţiilor a fost reiterată determinarea de a păstra unitatea celor 27 de state membre în această fază finală a negocierilor cu Marea Britanie. Totodată, a fost afirmată disponibilitatea de a convoca o reuniune extraordinară a Consiliului European la momentul la care negociatorul şef va informa asupra unor progrese decisive în negocieri, precizează sursa citată.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: