• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Investigaţii imagistice gratuite - Computer Tomograf şi RMN - la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara

12 August, 12:40

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a încheiat un contract de decontare a cheltuielilor pentru realizarea investigaţiilor imagistice cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş. Acest lucru înseamnă că investigaţiile imagistice sunt gratuite.

fsfsf

“Este pentru prima dată când încheiem un asemenea contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş. Practic, odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS-ul, pacienţii care ni se adresează pot efectua investigaţii fără să achite vreun ban. Este necesară însă o programare telefonică şi, bineînţeles, trebuie să aibă o trimitere de la medicul specialist. În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar şi RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandări pentru realizarea unor investigaţii suplimentare, dacă este cazul”, a declarat dr Diana Manolescu, director medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, astfel de investigaţii se făceau doar persoanelor internate în unitatea medicală, potrivit news.ro.

“Până acum, puteam să facem asemenea investigaţii gratuite doar persoanelor internate în unitatea sanitară. Încheierea contractului cu CJAS Timiş ne permite să realizăm astfel de examinari şi celor care vin la noi în Ambulatoriu. Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiş. De asemenea, Computerul Tomograf şi-a arătat eficienţa, dar şi performanţa in ultimul an, cand am realizat peste 10.000 de investigaţii persoanelor infectate cu COVID 19. Când am preluat mandatul de manager al Spitalului Victor Babeş, am decis să extindem partea de imagistică. Am reuşit să amenajăm clădirea RMN-ului, am achiziţionat şi pus în funcţiune aparatul care realizează ecografiile Doppler, urmează mamograful şi, sperăm, până la finele acestui an, să avem şi primul PET CT dintr-o unitate sanitară din sistemul public din vestul României”, a declarat prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Investigaţiile RMN şi CT se pot face doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist, în urma unei programări telefonice la numărul 0735.222.885, de luni până vineri, între orele 08.00-14.00.

Pacientul va trebui să aibă asupra sa, pe lângă trimiterea de la medicul specialist, cardul de sănătate şi un document de identitate.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: