• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 16º C
  Craiova 18º C
  Galati 17º C
  Iasi 17º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.6605 LEI
  1 USD = 3.9612 LEI
  1 GBP = 5.2134 LEI
  1 CHF = 4.0984 LEI
  1 HUF = 1.4381 LEI
  1 BGN = 2.3829 LEI
  1 JPY = 3.5082 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Invalidarea alegerilor din capitala R. Moldova // CEC își spune azi ultimul cuvânt

29 Iunie, 09:09

Comisia Electorală Centrală (CEC) se întrunește azi în ședință pentru a lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018, care a devenit irevocabilă prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 25 iunie 2018. În cele din urmă CEC va decide dacă anulează alegerile din capitală sau nu.

alegeri

Amintim că la 19 iunie, Judecătoria Chişinău a declarat nule alegerile locale de la Chişinău şi a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase, unul din liderii opoziţiei proeuropene din Republica Moldova. Principalul motiv a fost că Andrei Năstase a făcut agitaţie electorală chiar în ziua alegerilor prin reţele de socializare. Judecătoarea susţinea ăn motivarea sa că postarea lui Năstase de pe Facebook a fost urmărită de peste 250.000 de utilizatori, iar aceasta a fost în măsură să influenţeze rezultatul alegerilor.

Decizia judecătoriei de a declara nule alegerile din Chişinău a fost atacată la Curtea de Apel, care a menţinut hotărârea primei instanţe.

Luni seara, Curtea Supremă a lăsat în vigoare decizia Curţii de Apel, care a stabilit că Năstase, care a câştigat alegerile prin vot direct, a încălcat legea. Codul electoral spune că în cazul invalidării scrutinului, la conducerea Capitalei rămâne primarul interimar in funcţie, până la noile alegeri de anul viitor.

Aceste decizii s-au lăsat cu mai multe proteste pe parcursul săptămânii trecute, cel mai mare miting fiind organizat duminică în PMAN.

Acum câteva zile președintele Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a anunțat că va reclama la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului mai multe ilegalități care s-au comis în cadrul deciziei de invalidare a alegerilor din Capitală.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: