• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 17º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6578 LEI
  1 USD = 3.9575 LEI
  1 GBP = 5.1941 LEI
  1 CHF = 4.1276 LEI
  1 HUF = 1.4395 LEI
  1 BGN = 2.3815 LEI
  1 JPY = 3.5127 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Inundatii în Bucureşti şi în alte judeţe

10 Iulie, 13:31

Inundaţii de proporţii în mai multe zone ale ţării.

inundatii

Situația este critică în județul Sibiu, acolo unde zeci de gospodării au fost inundate. Apele au intrat în casele oamenilor. Autorităţile au evacuat deja patru familii. Furtunile au făcut ravagii și în Argeş, Vâlcea, Olt, Bihor şi Constanţa. Circulaţia rutieră este închisă pe mai multe drumuri naţionale în urma inundaţiilor. Şi mai multe zone din Capitală sunt sub apă, iar pompierii de la ISU Bucureşti au fost solicitaţi să intervină, marţi dimineaţă, pentru degajarea apei acumulate. Veşti nu sunt bune deloc. Marţi dimineaţă, hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii valabilă până la ora 20.00 în bazine hidrografice din judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea.

Potrivit hidrologilor, în următoarele ore se aşteaptă scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Sunt vizate bazinele hidrografice Olteţ, Cerna şi Olt de pe raza judeţelor Vâlcea, Gorj şi Argeş. Judeţele vizate se vor afla până la ora 21.00 sub cod portocaliu de ploi torenţiale.

Autoritățile sunt în alertă în toată țara. Peste 21.000 de lucrători ai MAI sunt pregătiţi să intervină în orice moment, cu peste 9.000 de mijloace tehnice.

Conform centralizării din ultimele 24 de ore realizate de către Centrul Naţional de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, angajaţii MAI au intervenit în 67 localităţi din 27 de judeţe: Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Săşaj, Timiş, Suceava, Vâlcea, Vaslui şi Capitala.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: