• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Introducerea integrării europene în Constituție a picat. Ce au declarat deputații

18 Octombrie, 11:11

Proiectul de lege care vine să modifice Constituția prin introducerea vectorului de dezvoltare externă și anume „integrarea europeană” nu a fost votat în Parlamentul Republicii Moldova, acumulând doar 54 de voturi.

constitutia

Mihai Ghimpu: „Având în vedere că majoritatea parlamentară nu este prezentă în ziua când se vrea modificarea Constituției, fracțiunea PL a hotărât că nu participă la acest vot pentru că seamănă mai mult a show pentru aprobarea acestei legi”.

Andrian Candu: „Constatăm că PL nu este în sală, respectiv au întors spatele Uniunii Europene și alegătorii trebuia să ia în calcul acest lucru”.

Vadim Pistrinciuc: „A trecut o săptămână de când a fost amânat votul și în tot acest timp nu a avut loc nicio discuție la acest capitol”.

Deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a cerut ca votul să fie nominal, însă președintele Parlamentului a declarat că o dată ce liberalii și liberal-democrații nu sunt în sală nu vede rostul pentru a vota nominal: „nu văd rostul, pentru acest lucru. Am să le dau citire numelor celor care au plecat din sală. Țara trebuie să-și cunoască eroii. Cu regret, de astăzi și PL este anti-european”.

Președintele Parlamentului a declarat că dacă în sală se aflau și cei „13 flăcăi din partea partidelor de dreapta, atunci țara avea o șansă”.

După ce în Legislativ majoritatea deputaților au votat în prima lectură pentru introducerea „integrare europeană” în Constituție, membrii fracțiunii PL au cerut o pauză de 30 de minute pentru consultări, iar mai apoi să revină la procedura de vot pentru cea de-a doua lectură a proiectului înaintat de PDM.

Înainte de ședința Legislativului, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, a declarat că Partidul Democrat ar putea organiza un referendum privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituţie, dacă liberalii şi liberal-democraţii nu vor vota în acest sens. El a observat că, altfel, "va fi un eşec al politicului şi al ţării, care avea astăzi şansa să-şi creeze un viitor european".

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: