• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 24º C
  Craiova 22º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Întrevedere la Bender // Dodon și Krasnoselski s-au văzut ca să se vadă

26 Decembrie, 09:11

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski s-au întâlnit astăzi la Bender (Tighina). Aceasta este cea de a cincea întrevedere între cei doi. Inițial ambii au plasat informații despre vizita la Mănăstirea Chițcani.

Dodon

Primele informații au parvenit de la serviciul de presă al regimului separatist de la Tiraspol.

Ulterior și Igor Dodon pe pagina sa de Facebook a anunțat despre vizta sa la Bender (Tighina). „ La Bender, am avut o nouă întrevedere de lucru cu liderul administrației din Transnistria, Vadim Krasnoselskii. Am făcut cîteva totaluri ale anului 2018 și am menționat rezultatele eforturilor comune din ultimii doi ani în vederea promovării măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Ne-am exprimat mulțumirea de modul în care se realizează măsurile de consolidare a încrederii, care au fost coordonate de noi la întrevederea din 4 ianuarie 2017. ”

Pentru Krasnoselski, anul a fost unul „bun cu realizări care au influențat viața oamenilor de pe ambela maluri ale Nistrului.”

Dodon s-a lăudat separatistului șef de la Tiraspol despre înțelerile la care a ajuns cu Moscova la capitolul migrației moldovenilor în Rusia și a relațiilor comerciale dintre cele două țări.

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la înțelegerile obținute între conducerea Moldovei și cea a Rusiei în privința simplificării substanțiale a regimului migraționist pentru locuitorii Moldovei. Am discutat și despre noile posibilități de dezvoltare a relațiilor comerciale cu Rusia, în contextul anulării de la 1 ianuarie 2019 a taxelor vamale pentru un șir de poziții ale produselor agroalimentare din Moldova, acest lucru prezentînd interes și pentru agenții economici din regiunea transnistreană”, a declarat Dodon.

Separatistul Krasnoselski, care acum o lună nu avea ce discuta cu Igor Dodon deoarece șeful statului moldovenesc nu avea împuterniciri, i-a mulțumit liderului de la Chișinău pentru vizita în Transnistria.

Amintim că aceasta este cea de a cincea întâlnire între pro-rusul Igor Dodon și separatistul pro-rus Vadim Krasnoselski. Anterior Krasnoselski declara că nu mai are ce discuta cu Dodon deoarece ultimul nu are pârghii de rezolvare a problemelor.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: