• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Instituţiile româneşti vor putea participa la implementarea contractelor de asistenţă tehnică din afara UE

24 Iulie, 08:57

Instituţiile româneşti vor putea participa la implementarea de contracte de asistenţă tehnică în ţări care candidează pentru a obţine statutul de membre ale Uniunii Europene şi în state terţe în relaţia cu UE, informează Ministerul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici

Până în prezent România, în calitate de ţară membră UE, prin instituţiile sale, putea participa doar la proiectele de înfrăţire instituţională.

În vederea creşterii gradului de implicare a instituţiilor române în acordarea de asistenţă a fost aprobată optata în şedinţa de Guvern de miercuri,  Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2008 privind înfiinţarea activităţii de derulare şi gestionare a proiectelor de înfrăţire instituţională finanţate de Uniunea Europeană, pentru care România are calitate de donator.

Modificările aduse de actul normativ aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi sunt: Extinderea cadrului legal şi asupra contractelor de asistenţă tehnică, creându-se posibilitatea participării instituţiilor româneşti (instituţii ale administraţiei publice din România, singure sau în parteneriat cu instituţii private naţionale şi internaţionale) la acestea; Extinderea atribuţiilor Autorităţii Administrative de Înfrăţire Instituţională, din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, şi asupra gestionării de Asistenţă Tehnică;  Clarificarea categoriilor de cheltuieli eligibile finanțate exclusiv din veniturile proprii – procent din costurile totale ale proiectului derulat de instituţia donatoare de asistenţă.

Instituţiile din România au participat la proiecte de înfrăţire instituţională în state precum: Republica Moldova, Ucraina, Republica Croaţia, Republica Albania, Republica Serbia, Republica Azerbaidjan.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: