• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Incendii violente în apropiere de Roma

13 August, 16:12

Localnicii din mai multe sate din apropiere de Roma au fost evacuați, vineri, din cauza incendiile de vegetație, în timp ce capitala italiană se confruntă cu temeperaturi de aproape 40 de grade Celsius, potrivit Reuters.

dgfdsag

Sudul Italiei a fost afectat de incendiile de vegetație din ultimele săptămâni, cu flăcări care au devastat pădurile din Calabria și de pe insulele Sicilia și Sardinia.

Miercuri temperatura a atins aproape 49 Celsius în sud-estul Siciliei, raportată ca fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa.

Valul de căldură se deplasează acum spre nord, iar peste noapte 25 de familii au fost evacuate din casele lor, în timp ce focurile s-au răspândit prin rezervația naturală Monte Catillo, lângă suburbia Romei Tivoli, au anunțat pompierii italieni.

Aproximativ 30 de locuitori ai unei case pentru copii săraci și orfani au fost, de asemenea, evacuați.

Incendiile au izbucnit și peste noapte în apropierea orașului Otranto, în sudul Italiei, au spus pompierii. O stațiune litorală din apropiere a fost evacuată din cauza fumului sufocant, iar drumul de coastă care se îndrepta spre sud de Otranto a fost închis traficului.

Prim-ministrul Mario Draghi a promis joi ajutor financiar pentru comunitățile afectate de incendii și un plan de acțiune pentru replantarea zonelor forestiere și pentru a face peisajul italian mai rezistent la dezastre naturale.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: