• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Încă două legi marca Ionuț Simionca: măsurători de cadastru în zonele montane și sprijin pentru veterinari

03 Decembrie, 19:17

Deputatul PMP Ionuț Simionca a anunțat, într-o conferință de presă, două succese legislative: două proiecte inițiate de acesta au fost aprobate de Parlament și urmează ca, după promulgarea acestora de Președinte, să devină legi.

simionca

”Pot să vă spun că, în 3 ani de activitate parlamentară, am depus 145 de inițiative legislative, dintre care 10 au fost aprobate în Parlament (8 au devenit deja legi, iar cele 2 aprobate ieri se vor transforma în legi după ce vor fi promulgate de Președinte)”, a declarat deputatul.

Primul act normativ inițiat de Ionuț Simionca este un proiect de modificare a legii cadastrului și publicității imobiliare.

”Am inițiat acest proiect de lege în 18.02.2019 și a fost aprobat de Camera Deputaților în 27.11.2019, după ce anterior fusese aprobat în Senat.

Legea vine în ajutorul proprietarilor de terenuri din zona montană, și când am scris acest proiect de lege m-am gândit la oamenii care trăiesc în zonele montane în județul Bistrița-Năsăud. Acestora le va fi mai ușor, de acum înainte, să își întăbuleze terenurile.

Mai exact, am crescut sumele acordate de stat, prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, pentru lucrările de topografie din zona montană.

Multe firme de topografie evitau, din cauza sumelor mici pe care le primeau de la stat, să vină în zone cu forme de relief ce au categorii ridicate de dificultate.

Mărind sumele acordate pentru zonele mai dificile, cred că firmele care fac măsurători cadastrale vor fi interesate să vină și la noi, la munte, iar oamenii care trăiesc în zonele montane în județul Bistrița-Năsăud își vor rezolva astfel problemele legate de întăbularea proprietăților”, a explicat deputatul PMP.

Cealaltă propunere legislativă modifică şi completează Ordonanţa Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

”Am inițiat acest proiect de lege în 29.10.2018 și a primit aprobatarea finală în Camera Deputaților în 27.11.2019, după ce a fost trimisă la reexaminare de Președintele României.

Această lege vine în ajutorul medicilor veterinari prin: uniformizarea contractelor încheiate de ANSVSA cu aceștia (prin transformarea contractelor de prestări servicii în contracte de concesiune), reorganizarea competențelor teritoriale (astfel încât să se asigure un minim de 600 UVM pentru un contract, iar exploatațiile non-profesionale să se regăsească pe o rază de maximum 30 km), acordarea unei sume lunare de 5000 lei fiecărui deținător de contract (pentru acoperirea unor cheltuieli neacoperite în prezent de beneficiar, cum ar fi transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, consilierea proprietarilor de animale, formare profesională, participare la ședințe de instruire etc).

În același timp, legea vine în ajutorul cetățenilor (prin o mai bună supraveghere epidemiologică a animalelor de către ANSVSA)”, a completat Ionuț Simionca.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: