• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

În Straja au fost stabilite măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii Covid-19

06 August, 20:19

În Straja au fost stabilite mai multe măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, după ce în această comuna s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri.

corona

Prefectul județului, Alexandru Moldovan, a declarat că la solicitare asa, primarul  din Straja a convocat miercuri Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, pentru a analiza oportunitatea dispunerii unor măsuri complementare de prevenire a răspândirii Covid-19.

Alexandru Moldovan a spus că a solicitat acest lucru după ce în această comună  rata de infectări cu noul COvid-19 la mia de locuitori este de 3,05.

Moldovan a precizat că în urma analizei efectuate, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care s-au luat o serie de măsuri de prevenire și limitare a răspândirii Covid- 19 pe raza comunei Straja, care se aplica începând de joi, 6 august 2020.

Prima măsură este respectarea de către toate persoanele din Straja a tuturor măsurilor instituite la nivel național sau județean pentru prevenirea și limitarea răspândirii Covid- 19, precum și purtarea măștii de protecție, igiena mâinilor, distanțarea socială, respectarea regulilor privind participarea la evenimente sau la slujbe religioase.

De asemenea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele în Piața mixtă din Straja.

Respectarea acestei măsuri va fi verificată de salariații primăriei Straja.

Tot în această comune s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă de către toți angajații agenților economici ce desfășoară activitate în spații închise, precum și de către persoanele care vizitează aceste spații sau care vizitează cabinetele medicale.

Prefectul a mai declarat că zilnic, în comuna Straja se va face dezinfecția zonelor aglomerate, respectiv în piață, magazine, poștă, dispensar sau farmacii.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: