• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 23º C
  Craiova 27º C
  Galati 26º C
  Iasi 26º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8590 LEI
  1 USD = 4.1404 LEI
  1 GBP = 5.2910 LEI
  1 CHF = 4.5183 LEI
  1 HUF = 1.3419 LEI
  1 BGN = 2.4843 LEI
  1 JPY = 3.9604 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

În Straja au fost stabilite măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii Covid-19

06 August, 20:19

În Straja au fost stabilite mai multe măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, după ce în această comuna s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri.

corona

Prefectul județului, Alexandru Moldovan, a declarat că la solicitare asa, primarul  din Straja a convocat miercuri Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, pentru a analiza oportunitatea dispunerii unor măsuri complementare de prevenire a răspândirii Covid-19.

Alexandru Moldovan a spus că a solicitat acest lucru după ce în această comună  rata de infectări cu noul COvid-19 la mia de locuitori este de 3,05.

Moldovan a precizat că în urma analizei efectuate, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care s-au luat o serie de măsuri de prevenire și limitare a răspândirii Covid- 19 pe raza comunei Straja, care se aplica începând de joi, 6 august 2020.

Prima măsură este respectarea de către toate persoanele din Straja a tuturor măsurilor instituite la nivel național sau județean pentru prevenirea și limitarea răspândirii Covid- 19, precum și purtarea măștii de protecție, igiena mâinilor, distanțarea socială, respectarea regulilor privind participarea la evenimente sau la slujbe religioase.

De asemenea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele în Piața mixtă din Straja.

Respectarea acestei măsuri va fi verificată de salariații primăriei Straja.

Tot în această comune s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă de către toți angajații agenților economici ce desfășoară activitate în spații închise, precum și de către persoanele care vizitează aceste spații sau care vizitează cabinetele medicale.

Prefectul a mai declarat că zilnic, în comuna Straja se va face dezinfecția zonelor aglomerate, respectiv în piață, magazine, poștă, dispensar sau farmacii.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: