• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 32º C
  Craiova 35º C
  Galati 33º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.7274 LEI
  1 USD = 4.2601 LEI
  1 GBP = 5.1683 LEI
  1 CHF = 4.3460 LEI
  1 HUF = 1.4444 LEI
  1 BGN = 2.4171 LEI
  1 JPY = 4.0003 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

În Duma de Stat, Dodon se erijează în apărătorul trupelor și a limbii ruse în R Moldova

22 Noiembrie, 08:57

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a condamnat miercuri, în Duma de Stat, apelurile unor politicieni proccidentali de la Chişinău de retragere a trupelor ruse din regiunea separatistă Transnistria.

Dodon

„Sunt convins că atât timp cât nu există o soluţie sustenabilă şi viabilă la problema transnistreană, nici un mecanism de menţinere a păcii şi stabilităţii în perioada post-conflict, doar populiştii şi provocatorii pot vorbi despre oprirea actualei operaţiuni de menţinere a păcii, intenţionând în acest fel să destabilizeze situaţia în Moldova şi în întreaga regiune”, a declarat Igor Dodon într-un discurs rostit în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei.

„În ultimii 26 de ani, putem observa următoarele rezultate-cheie ale operaţiunii de menţinere a păcii: relansarea atmosferei de pace, crearea condiţiilor pentru negocieri de pace, lipsa crizelor care ar putea conduce la folosirea armelor de către părţile implicate în conflict. De aceea, indiferent cât de mult ar încerca politicienii critici din ţară şi din străinătate, cetăţenii moldoveni ştiu sigur că pacea în Transnistria a fost restabilită datorită actualei misiuni de menţinere a păcii”, a subliniat Igor Dodon, citat de agenţia de presă Tass.

Tot în Duma de Stat, Igor Dodon le-a promis deputaților ruși să apere limba rusă pe teritoriul Republicii Moldova.

„Vreau să menționez că aproape toată populația Moldovei vorbește limba rusă. Peste un milion de persoane au declarat că folosesc zilnic această limbă și, din punct de vedere legal, limba rusă are un statut în Republica Moldova. De aceea vă promit că în calitate de președinte, voi apăra limba rusă”, a spus Dodon.

Igor Dodon se află din nou în Federația Rusă la nici o lună după vizita oficială pe care a întreprinso la Moscova. Acesta urmează să meargă și la Sankt-Peterburg.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: