• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

În Donbas a murit mercenarul moldovean Beţian

19 Iulie, 13:59

Ieri a murit fostul coleg de proteste al lui Renato Usatîi, Oleg Beţian, care a luptat în Donbas de partea separatiştilor, în batalionul "Piatnaşka", potrivit unui anunţ făcute de rudele sale pe reţelele de socializare şi portalului NEWS.DN. Beţian s-a aflat în comă aproape o săptămână, fără asistenţă medicală. Cauza decesului nu se cunoaşte.

mercenar

Tot de pe rețelele de socializare aflăm că rudele lui Bețian își fac griji că nu vor putea aduce acasă corpul neînsuflețit al mercenarului pro-rus.

DESCHIDE.MD a scris că BEțian a fost șeful Filialei Briceni a partidului politic „Patrioții Moldovei”, condus de Mihail Garbuz. Bețian a participat la protestele organizate de partidul politic extremist „Patrioții Moldovei”.

După ce în anul 2015 în partidul „Patrioții Moldovei” au apărut anumite disensiuni, Oleg Bețian a părăsit controversatul partid și s-a alăturat protestelor organizate de Renato Usatîi în centrul Chișinăului. Bețian chiar a și fost un membru activ al orășelului protestatar.

La sfârșitul anului 2015, a apărut informația că Bețian a plecat în Donbass pentru a participa în conflict de partea separatiștilor.

La începutul lunii iulie curent, pe rețelele sociale a apărut un nou profil, cu numele „Rusea Pozîvnoi” (Rusea, Nume de apel). S-a adeverit că Pozîvnoi și Oleg Bețian sunt aceeași persoană. Apoi, Bețian a decis să nu-și mai ascundă identitatea și a început să posteze cu numele adevărat.

Profilul lui Oleg Bețian a apărut și pe site-ul ucrainean MIROTVOREŢ, care se ocupă cu cercetările și acumularea de date despre persoane care luptă de partea organizațiilor teroriste din Donețk și Lugansk.  Aici aflăm că, în aprilie 2017, Bețian a fost judecat în Federația Rusă pentru încălcarea regimului de ședere. Potrivit hotărârii, Bețian a fost amendat cu 2000 de ruble și expulzat din Federația Rusă.

De menționat că pe rețelele sociale pot fi găsite mai multe fotografii, în care acest personaj apare în anturajul mai multor personalități și politicieni.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Donbass, mercenar, Republica Moldova, ucis
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: