• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

În Donbas a murit mercenarul moldovean Beţian

19 Iulie, 13:59

Ieri a murit fostul coleg de proteste al lui Renato Usatîi, Oleg Beţian, care a luptat în Donbas de partea separatiştilor, în batalionul "Piatnaşka", potrivit unui anunţ făcute de rudele sale pe reţelele de socializare şi portalului NEWS.DN. Beţian s-a aflat în comă aproape o săptămână, fără asistenţă medicală. Cauza decesului nu se cunoaşte.

mercenar

Tot de pe rețelele de socializare aflăm că rudele lui Bețian își fac griji că nu vor putea aduce acasă corpul neînsuflețit al mercenarului pro-rus.

DESCHIDE.MD a scris că BEțian a fost șeful Filialei Briceni a partidului politic „Patrioții Moldovei”, condus de Mihail Garbuz. Bețian a participat la protestele organizate de partidul politic extremist „Patrioții Moldovei”.

După ce în anul 2015 în partidul „Patrioții Moldovei” au apărut anumite disensiuni, Oleg Bețian a părăsit controversatul partid și s-a alăturat protestelor organizate de Renato Usatîi în centrul Chișinăului. Bețian chiar a și fost un membru activ al orășelului protestatar.

La sfârșitul anului 2015, a apărut informația că Bețian a plecat în Donbass pentru a participa în conflict de partea separatiștilor.

La începutul lunii iulie curent, pe rețelele sociale a apărut un nou profil, cu numele „Rusea Pozîvnoi” (Rusea, Nume de apel). S-a adeverit că Pozîvnoi și Oleg Bețian sunt aceeași persoană. Apoi, Bețian a decis să nu-și mai ascundă identitatea și a început să posteze cu numele adevărat.

Profilul lui Oleg Bețian a apărut și pe site-ul ucrainean MIROTVOREŢ, care se ocupă cu cercetările și acumularea de date despre persoane care luptă de partea organizațiilor teroriste din Donețk și Lugansk.  Aici aflăm că, în aprilie 2017, Bețian a fost judecat în Federația Rusă pentru încălcarea regimului de ședere. Potrivit hotărârii, Bețian a fost amendat cu 2000 de ruble și expulzat din Federația Rusă.

De menționat că pe rețelele sociale pot fi găsite mai multe fotografii, în care acest personaj apare în anturajul mai multor personalități și politicieni.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Donbass, mercenar, Republica Moldova, ucis
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: