• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 10º C
  Craiova 3º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.6662 LEI
  1 USD = 4.0794 LEI
  1 GBP = 5.2488 LEI
  1 CHF = 4.1096 LEI
  1 HUF = 1.4518 LEI
  1 BGN = 2.3858 LEI
  1 JPY = 3.6268 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

IMM-urile nu susţin trecerea contribuţiilor de la angajator la salariat

30 Octombrie, 13:52

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a realizat în perioada 19–27 octombrie o consultare care a vizat evaluarea impactului mutării contribuţiilor de la angajator la angajat, în care 82% dintre respondenţii IMM-uri au răspuns că nu susţin trecerea contribuţiilor de la angajator la salariat, iar măsura va avea efecte negative.

salarii

Sondajul a fost realizat sub forma unui sondaj derulat prin intermediul site-ului propriu. Respondenţii, în număr de 748, sunt: 37,7% microîntreprinderi, 20,8% întreprinderi mici 17,5% întreprinderi mijlocii, 13,1% întreprinderi mari şi 10,9% alte forme juridice.

"Evaluarea sistematică a impactului proiectelor de acte normative se face prin aplicarea Testului IMM. Analizele de impact şi testul IMM trebuie să vizeze întregul pachet de modificări legislative, în contextul în care începând cu 1 ianuarie 2018 se vor aplica concomitent mai multe reforme", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu, care afirmă că măsura este făcută în grabă.

Acesta spune că există şi elemente pozitive în această măsură, de exemplu simplificarea plăţilor, însă aceste elemente trebuie pregătite, comunicate şi asimilate în timp.

"Trecerea contribuţiilor de la angajator la salariat reprezintă o reformă amplă, cu implicaţii multiple sociale şi economice, fiind imperios necesar ca înainte de adoptarea unei hotărâri în acest domeniu să fie realizate analize de impact şi testul IMM, potrivit art. 91 din Legea nr. 346/ 2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, potrivit căreia iniţiatorii actelor normative trebuie să evalueze efectele introducerii noii reglementări, mai întâi şi cu precădere, asupra activităţii întreprinderilor mici şi mijlocii", spun oficialii CNIPMMR.

Citeste mai mult despre: angajator, contributii, IMM, salariat
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: