• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 6º C
  Craiova -2º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 4º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7788 LEI
  1 USD = 4.3105 LEI
  1 GBP = 5.5968 LEI
  1 CHF = 4.4485 LEI
  1 HUF = 1.4200 LEI
  1 BGN = 2.4433 LEI
  1 JPY = 3.9118 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Imagini spectaculoase cu primele ninsori abundente din acest sezon. Se anunţă 3 zile de frig şi ninsori

07 Octombrie, 21:18

La munte iarna și-a intrat deja în drepturi.

ninsoare

A nins în toate masivele, iar pe Transfăgărășan şoseaua s-a acoperit cu un strat consistent de zăpadă. Strat de zăpădă s-a depus şi la Bâlea Lac. Turiștii care au urcat pe munte au fost surprinși de peisajul de iarnă, iar pe Transaplina, mai mulți șoferi au avut nevoie de ajutorul utilajelor de deszăpezire pentru că nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. Drumarii acționează cu mai multe utilaje și îi avertizează pe șoferi să nu se aventureze neechipați corespunzător. Meteorologii anunţă trei zile de frig puternic, ninsorile vor ajunge şi în oraşe.

La -3 grade Celsius, turiștii care au ajuns zilele acestea la Bâlea Lac au tremurat de frig, dar s-au bucurat din plin de zăpada de la munte. Cabanierii din zonă spun că în anii trecuți primele ninsori au căzut chiar la începutul lunii septembrie.

Transfăgărășanul este curățat în permanență. Stratul de zăpadă este unul consistent, iar autoritățile îi avertizează pe șoferi să își echipeze mașinile dacă vor să urce la munte. Sunt necesare anvelopele de iarnă și chiar lanțuri pentru roți.

În județul Prahova, pe Trasbucegi, turiștii au coborât din mașini pentru a filma peisajul acoperit de zăpadă.

Peisaj de iarnă şi la Sinaia. Imagini cu ninsoarea au fost postate pe rețelele de socializare iar reacțiile internauților nu au întârziat să apară.

Turiștii prezenți la cabana Postavărul au avut parte de zile de poveste. Și aici a nins abundent.

Noapta trecută, pe Transalpina mai mulți turiști nu mai puteau înainta pe drumul înzăpezit şi au avut nevoie de ajutorul drumarilor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: