• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Igor Dodon: Eu cred că PD-ul nu este interesat să negocieze cu PSRM. Ei se pregătesc de anticipate

19 Aprilie, 09:22

În caz că democrații anunță mâine că acceptă condițiile soclialiștilor, atunci PSRM convoacă Consiliul Politic și decide ce face mai departe. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Igor Dodon.

Dodon

Cu toate acestea, șeful statului se arată sceptic în privința faptului că PD-ul și-ar dori să negocieze o alianță cu PSRM.

„Din ceea ce văd, democrații se pregătesc de alegeri anticipate. Părerea mea e că nici PD-ul nu este interesat de astfel de discuție. Eu cred că PDM nu vrea discuții cu PSRM pe condițiile socialiștilor și se pregătesc de alegeri”, a mai spus el.

Întrebat care dintre scenarii îi par cele mai reale, Dodon a spus că, în opinia lui, 70% vor fi anticipate și 30% o alianță ACUM-PSRM. Asta chiar dacă acum două săptămâni spunea dădea anticipateor o șansă de 60%.

Conform estimărilor lui Igor Dodon, dacă alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, cel mai probabil acestea se vor desfăşura în luna octombrie a acestui an. Preşedintele ţării e de părere că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să se desfăşoare în aceeaşi zi cu cele locale, pentru a mai reduce din cheltuieli. Pe de altă parte, şeful statului susţine că data alegerilor locale o stabileşte Parlamentul, nu înainte ca să există o conducere a Parlamentului, iar la moment Legislativul este nefuncţional.

În opinia lui Igor Dodon, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, cel mai mult vor avea de pierdut partidele de dreapta „pentru că poziţia lor nu este clară pentru nimeni, nici pentru alegătorii lor”.

„Dacă tu nu vrei să discuţi cu nimeni, atunci pentru ce oamenii să te voteze?”, a declarat Igor Dodon la emsiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: alegeri anticipate, igor dodon, PDM, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: