• Bucuresti 4º C
  Constanta 5º C
  Craiova 5º C
 • 1 EUR = 4.6605 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.1580 LEI
  1 CHF = 4.1368 LEI
  1 HUF = 1.4403 LEI
  1 BGN = 2.3829 LEI
  1 JPY = 3.6250 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ÎCCJ întoarce la DNA Ploieşti dosarul Mihaielei Iorga

18 Iunie, 20:48

Dosarul în care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată va fi restituit DNA Ploieşti, au decis, luni, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care au constatat nulitatea rechizitoriului şi au exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale.

iccj1

Magistraţii instanţei supreme au constatat, luni, nulitatea rechizitoriului în dosarul în care Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată, nulitatea probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a actelor de urmărire penală efectuate în acest dosar. În aceste condiţii, ICCJ a decis restituirea acestui dosar la DNA Ploieşti.

"Admite, în parte, cererile şi excepţiile de cameră preliminară formulate de inculpata Moraru Iorga Mihaiela şi, în consecinţă: Constată nulitatea rechizitoriului din 05.02.2018 emis în dosarul nr. 157/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, nulitatea probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a actelor de urmărire penală efectuate în dosarul menţionat, precum şi a actelor procesuale şi procedurale subsecvente. Exclude toate probele administrate în cursul urmăririi penale, inclusiv declaraţia de martor a inculpatei Moraru Iorga Mihaiela. În baza art. 346 alin.3 lit. b din Codul de procedură penală, restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului", este decizia luată luni de magistraţii ICCJ, potrivit news.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: