• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ÎCCJ întoarce la DNA Ploieşti dosarul Mihaielei Iorga

18 Iunie, 20:48

Dosarul în care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată va fi restituit DNA Ploieşti, au decis, luni, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care au constatat nulitatea rechizitoriului şi au exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale.

iccj1

Magistraţii instanţei supreme au constatat, luni, nulitatea rechizitoriului în dosarul în care Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată, nulitatea probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a actelor de urmărire penală efectuate în acest dosar. În aceste condiţii, ICCJ a decis restituirea acestui dosar la DNA Ploieşti.

"Admite, în parte, cererile şi excepţiile de cameră preliminară formulate de inculpata Moraru Iorga Mihaiela şi, în consecinţă: Constată nulitatea rechizitoriului din 05.02.2018 emis în dosarul nr. 157/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, nulitatea probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a actelor de urmărire penală efectuate în dosarul menţionat, precum şi a actelor procesuale şi procedurale subsecvente. Exclude toate probele administrate în cursul urmăririi penale, inclusiv declaraţia de martor a inculpatei Moraru Iorga Mihaiela. În baza art. 346 alin.3 lit. b din Codul de procedură penală, restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului", este decizia luată luni de magistraţii ICCJ, potrivit news.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: