• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 32º C
  Galati 30º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.6562 LEI
  1 USD = 3.9954 LEI
  1 GBP = 5.2019 LEI
  1 CHF = 4.0019 LEI
  1 HUF = 1.4298 LEI
  1 BGN = 2.3807 LEI
  1 JPY = 3.5534 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ÎCCJ întoarce la DNA Ploieşti dosarul Mihaielei Iorga

18 Iunie, 20:48

Dosarul în care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată va fi restituit DNA Ploieşti, au decis, luni, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care au constatat nulitatea rechizitoriului şi au exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale.

iccj1

Magistraţii instanţei supreme au constatat, luni, nulitatea rechizitoriului în dosarul în care Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată, nulitatea probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a actelor de urmărire penală efectuate în acest dosar. În aceste condiţii, ICCJ a decis restituirea acestui dosar la DNA Ploieşti.

"Admite, în parte, cererile şi excepţiile de cameră preliminară formulate de inculpata Moraru Iorga Mihaiela şi, în consecinţă: Constată nulitatea rechizitoriului din 05.02.2018 emis în dosarul nr. 157/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, nulitatea probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a actelor de urmărire penală efectuate în dosarul menţionat, precum şi a actelor procesuale şi procedurale subsecvente. Exclude toate probele administrate în cursul urmăririi penale, inclusiv declaraţia de martor a inculpatei Moraru Iorga Mihaiela. În baza art. 346 alin.3 lit. b din Codul de procedură penală, restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului", este decizia luată luni de magistraţii ICCJ, potrivit news.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: