• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9250 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.7441 LEI
  1 CHF = 4.4992 LEI
  1 HUF = 1.3889 LEI
  1 BGN = 2.5181 LEI
  1 JPY = 3.7521 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Iaşi: Primii pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi de vineri la spitalul mobil de la Leţcani

16 Octombrie, 14:49

Spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, va primi, începând de vineri, primii pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19, însă zona de Terapie Intensivă nu a fost încă deschisă, urmând ca staţiile de oxigen să fie supuse unor verificări suplimentare.

fgsagfsf

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat că în spitalul mobil de la Leţcani sunt pregătite deocamdată 30 de paturi, pentru pacienţii care nu prezintă forme grave ale bolii.

"Avem în momentul de faţă pregătită o zonă pentru 30 de paturi de confirmaţi cu forme uşoare şi medii. Avem şi 24 de paturi de terapie intensivă. În zona ATI încă aşteptăm proba de funcţionare a staţiilor de oxigen. Le-am pus în funcţiune, merg de ceva timp, dar vrem să vedem că şi rezistă. Terapie intensivă înseamnă risc vital şi trebuie să meargă perfect. Aşteptăm să vedem funcţionalitatea acestor staţii. Ventilatoarele trebuie să meargă, astăzi (vineri - n.r.) nu vom avea internări la Terapie Intensivă", a spus medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a afirmat că au fost obţinute toate autorizaţiile necesare pentru unitatea mobilă amplasată la marginea municipiului şi că a fost încheiat şi contractul cu Casa de Asigurări Iaşi pentru asigurarea finanţării.

Spitalul mobil va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Deschiderea spitalului mobil de la Leţcani a fost amânată de câteva ori, pe fondul unor controverse între preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care a pierdut alegerile din 27 septembrie, şi preşedintele ales al instituţiei, liberalul Costel Alexe.

Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că spitalul mobil de la Leţcani, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI, a primit autorizaţia de funcţionare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, declara, în 21 aprilie, că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular, câştigătoarea licitaţiei fiind compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: